Novosti

Započela je 46. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog stvaralaštva i Kino kluba Vukovar

Ove godine Vukovar je domaćin 46. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva kao završne godišnje priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Vukovar koja započinje danas, 7. studenog svečanim otvaranjem Revije, te prvom revijskom projekcijom koja će se održati u 19:00h u Ružičkinoj kući. Program se nastavlja drugom revijskom projekciji i razgovorom s autorima koja će se također održati u Ružičkinoj kući u 21:00h. Za kraj prvog dana Revije osmišljeno je zajedničko druženje u caffe baru Taurus gdje će sve prisutne zabavljati band Charlie Brown.

Vukovar po prvi put postaje domaćin Revije, mjestu gdje se okupljaju autori, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost. Na 46.Reviji u Vukovaru u 6 revijskih projekcija bit će prikazano 25 filmova. Najduži film u Vukovaru trajat će nešto duže od 43 minute. Stručni žiri u sastavu: filmski redatelj Igor Bezinović, vizualna umjetnica i animatorica Ana Hušman, producent Ivan Kelava, filmski redatelj Zdravko Mustać i direktorica fotografije Dinka Radonić imali su već na samom početku težak zadatak između 119 prijavljenih odabrati 25 filmova koji su po njihovom mišljenju najbolji. Tako će gledatelji u tri projekcijska dana imati priliku pogledati 8 igranih filmova, 6 eksperimentalnih filmova, 1 animirani, 9 dokumentarnih te 1 videospot. No, tu je zadatak žirija donijeti odluku o najboljim ostvarenjima Revije, odnosno dobitnicima nagrada, a donijet će je kao i do sada, javnim žiriranjem u prisutnosti autora i publike.

Prije samog službenog otvorenja, najmlađe Vukovarce iznenadili smo poklonom: filmom Čudesna šuma u čast vukovarskog glumca Vladimira Puhala, koji je u 11 sati ispunio kino u Borovom naselju upravo vukovarskim školarcima.Vukovar je ponosan što je baš on dobio priliku ugostiti Reviju. Zato nam se pridružite od 7. do 9. studenog i budite dio filmskog stvaralaštva, te uživajte uz filmove po svome guštu.

07.11.2014.