Novosti

Produžen rok prijave za 46. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva – do 22. rujna!

Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog i videostvaralaštva u Hrvatskoj, svake se godine održava u drugom gradu. Revija je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. Ovogodišnja, 46. Revija ponovno se seli na najistočniji dio Hrvatske, u Vukovar. Održava se od 07. do 09. studenog u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kino kluba Vukovar.

Amaterizam označava bavljenje određenim područjem iz ljubavi prema njemu. Traže li se svježe ideje, smjeli pokušaji, radikalna i subverzivna rješenja, radovi neopterećeni stilom i značenjem, nešto alternativno, apsurdno, smješno ili sirovo, najprije se treba potražiti u radovima amatera. Iako snažna volja nije preduvijet kvalitete, itekako je dobra motivacija. A Revija je mjesto gdje se takva energija nalazi. Revija donosi nove radove upravo na tom tragu, nova poznanstva, nove suradnje i otkriva mlade talente. Revija okuplja i studente akademija (Akademije dramske umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti, Umjetničke akademije u Splitu…), kinoklupske autore (od onih najstarijih kinoklubova poput Kino kluba Split i Zagreb do novijih entuzijasta poput onih u DOKUartu iz Bjelovara), te samostalno autore iz svih dijelova Hrvatske.

Detaljnije informacije o načinu prijave možete pronaći na službenim stranicama 46. Revije gdje vas očekuje i on-line prijavnica. Vaše radove možete prijaviti do 22. rujna. Vidimo se u Vukovaru!

15.09.2014.