O nama

Domaćin

KINO KLUB VUKOVAR

Kino klub Vukovar je osnovan s ciljem da se mladima u Vukovaru omogući bavljenje neprofesionalnom filmskom produkcijom. Kao osnovne djelatnosti udruge mogu se navesti: razvitak i promidžba neprofesionalnog filmskog/video stvaralaštva i kulture, posebno među mladima; obrazovanje i omogućavanje stvaralačkog rada članovima u filmskoj umjetnosti, videu, multimediji; organizacija dodatnog školovanja članova putem radionica izvan edukacijskog programa Kluba; popularizacija filmske/video djelatnosti i stvaralačkih dostignuća predavanjima, izložbama, filmskim i video projekcijama i na druge srodne načine.

Klub je formalno osnovan krajem 2011. godine od kada je ostvareno nekoliko projekata, a ekipa okupljena oko filmskih ideja oformila se još 2010. godine nakon projekta „Upoznajmo se“ Otvorene medijske grupacije. Uspješnu suradnju Klub do sada bilježi sa Otvorenom medijskom grupacijom, Mirovnom grupom mladih Dunav, Ružičkinom kućom, Osnovnom školom Antuna Bauera, Udrugom srednjoškolaca, Studijem kreativnih ideja Gunja, Studijem 69.

Godine 2012. Radionica Akcija! bila je petodnevna radionica igranog filma za osnovnoškolce na kojoj je nastao film „Dosta više i tajanstvena kocka“, koji je prikazan na 17. Filmskoj reviji mladeži u Karlovcu. Projekt je nastavljen i sljedeće godine pod nazivom „2.Vukovarska filmska škola za mlade“ pod istim konceptom uz voditeljsku palicu Tomislava Šobana, filmskog redatelja i Lee Mileta, filmske montažerke. Film „Osmaši“ nastao na toj radionici igranog filma prikazan je u konkurenciji 18. Filmske revije mladeži u Karlovcu. Kino klub Vukovar u godinama svog postojanja bilježi i sljedeće projekte: „Minority 3D“, realiziran u suradnji s Otvorenom medijskom grupacijom tijekom kog je u Vukovaru nastao film „Veliki odmor“; „Naša prava“, kratkometražni dokumentarni film nastao u suradnji s Udrugom srednjoškolaca; „Scenaristička radionica“ koju je vodila Jasna Žmak, te odlasci članova Kluba na Medijsku školu Dr. Ante Peterlić.