Prijavi svoj film

OCJENJIVAČKI SUD

DAMIR ČUČIĆ
Damir Čučić je rođen 1972. godine u Brežicama u Sloveniji. Audiovizualnim se djelatnostima počeo baviti 1989. u filmskoj autorskoj grupi Enthusia Planck. Tijekom protekla dva desetljeća razvijao se na više područja u audio-vizualnim medijima, ponajprije kao filmski redatelj i montažer te kao scenarist i producent. Djeluje na područjima eksperimentalnog, dokumentarnog i igranog filma.

Autor je ukupno 40 dokumentarnih, eksperimentalnih filmova i kratkometražnih igranih filmova (Četvrta smjena, Bića sa slika, Zaboravljeni, La Strada, Stolac za ljuljanje, Arabeska). Dobitnik je brojnih domaćih i međunarodnih filmskih nagrada. Njegovi su filmovi prikazani na festivalima u četrdesetak zemalja te u programima niza europskih javnih televizija.

Njegov dugometražni igrani prvijenac Pismo ćaći osvojio je Veliku zlatnu arenu na Festivalu igranog filma u Puli 2012. godine, a Čučić je nagrađen za najbolju montažu i kao najbolji debitant. Dokumentarni film Mitch – dnevnik jednog šizofreničara nagrađen je na međunarodnom festivalu dokumentarnog filma FID Marseiile i prikazan na prestižnim festivalima poput Sarajevo Film Festivala i DokuFest u Prizrenu. Rakijaški dnevnik mu je četrdeseta filmska režija.


Damir Čučić

ANA HUŠMAN
Ana Hušman rođena je 1977 u Zagrebu. 2002 g. diplomirala na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radi kao docentica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagebu, na Odsjeku za animirani fim i nove medije. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.

Radove je izlagala izmeđus ostalih mjesta i na: 9th Gwangju Biennale, 53 Oktobarski Salon, beograd,  Medienturm Gallery, Graz; Ludwig Museum of Contemporary Arts, Budapest; “lucy” bodig & ART ON STAGE, URA, Istanbul, Stuttgarter Filmwinter; IFF Rotterdam, 25 fps, Zagreb; DOK, Leipzig, Deutschland.

Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima, glasa – mogućnostima artikulacije...


Ana Hušman

DINKA RADONIĆ
Dinka Radonić je rođena 1984. godine. 2009. diplomirala je filmsko i televizijsko snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autorica je i snimateljica brojnih kratkih (igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih) a asistentica je direktora fotografije i na nekolicini dugometražnih. 

Već godinama snima kronike brojnih hrvatskih filmskih festivala (Zagreb Dox, Zagreb Film Festival, Dani hrvatskog filma, Animafest Zagreb…), ali i promotivne i video spotove, te povremeno prihvaća i fotografske angažmane. Ima i iskustva i u radu na televiziji (snima, montira i režira kratke televizijske projekte) – dugogodišnja je vanjska suradnica na HRT-u.

Involvirana je i u edukativni segment filmske umjetnosti, te na taj način svoje znanje prenosi studentima, djeci i mladima, ali i svim zainteresiranim filmskim entuzijastima: predaje na Školi dokumentarnog filma  i Filmskoj početnici u organizaciji udruge Restart, a stalna je suradnica i u Školi medijske kulture, te ostalim sličnim projektima u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.


Dinka Radonić

DARIO LONJAK
DARIO LONJAK rođen je 1987. godine u Karlovcu. Diplomirao je FTV režiju na Akademiji dramske umjetnosti 2012. godine.

2008. godine režirao je dokumentarni film Srećko prikazan konkurenciji ZagrebDoxa, te kratki film Dan mrtvih prikazan na Zagreb Film Festivalu. Srećko je u potpunosti objavljen na Internetu te do sada ima više od 40.000 gledanja.

2010. godine u sklopu programa ADU radi vježbu Igra tucanja pod nazivom Zorgazam u kojoj su protagonisti zombiji te kratki film Brat moj. Zorgazam  osvaja nagrade na festivalima u Varaždinu, Ljutomeru, a prikazan je i u Srbiji, Brazilu te Španjolskoj. Brat moj prikazan je na Danima hrvatskog filma te Reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva na kojem osvaja nagradu.

2011. godine dovršava kratke filmove Ugovor i Tjelesne tekućine. Film Tjelesne tekućine bio je sufinanciran sredstvima HAVCa u kategoriji kratkometražnih snimljenih filmova. Imao je premijeru na Zagreb Film Festivalu i bio prikazan uz mnoštvo pozitivnih kritika. Ugovor je osvojio nagradu Koskar za najbolji film iz susjedstva na Festivalu Srpskog Filma Fantastike.

Dario Lonjak radio je kao asistent redatelja na dugometražnim filmovima Metastaze i Ljudožder vegetarijanac, Nije sve u lovi, Šampion, Broj 55 i Imena višnje. Sudjelovao je na radionici Digital cinema workshop kao redatelj kratkometražnog igranog filma Lovac u sklopu Pula film festivala. Kao redatelj priprema debitantski dugometražni film  Zaokruži me!, po scenariju Velimira Grgića i Marka Mihalinca, čiji je razvoj sufinanciram sredstvima HAVC-a. Radi za srpsku produkcijsku kompaniju SPIF productions kao kreativni producent i sales executive, na nekoliko projekata, među ostalim igranom filmu Love after all koji se priprema za američko tržište.


Dario Lonjak

ZDRAVKO MUSTAĆ
Zdravko Mustać rođen je u Zadru 1961. godine. Ko pripadnik četvrte generacije splitske škole alternativnog filma tijekom osamdesetih je realizirao dvadesetak kratkih alternativnih filmova. U 1990-ima profesionalno se bavi film. Interese proširuje na različite oblike filmskog i videoistraživanja. Realizirao je više od dvadeset dokumentaraca, videoradova te kratkih igranih filmova. Njegova ostvarenja s uspjehom su prikazivana na projekcijama i festivalima u zemlji i inozemstvu (New York, Moskva, Washington, Kopenhagen, Budimpešta, Berlin, Ljubljana...). Dobitnik je tri nagrade Oktavijan za kratke ekperimentalne i igrane filmove na Danima hrvatskog filma (1996, 1999, 2001.). Njegov posljednji dugmetažni igrani film Vjetar puše kako hoće nastao 2014.


Zdravko Mustać