Novosti

Karlovac će za dvanaest dana postati centar hrvatskog neprofesijskog filma!

Iako je Karlovac već svima znan kao filmski centar srednjoškolaca, od 13. do 15. studenog postat će i Hrvatski centar neprofesijskog filma. Naime, od 13. do 15. studenog u Karlovcu će biti održana 47. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva koju priređuju Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, a partner u organizaciji je Gradska knjižnica Ivan Goran Kovačić gdje će Revija biti održana. Samostalni autori, studenti umjetničkih akademija i kino klubovi prijavili su na 47. Reviju filmskog stvaralaštva čak 150 filmskih uratka, no samo njih 25 će biti prikazano u četiri službene projekcije. A koji će biti najbolji odlučit će stručni ocjenjivački sud u sastavu: Ana Hušman, Dinka Radonić, te Damir Čučić, Zdravko Mustać i mladi Karlovčanin Dario Lonjak.

Popratni program 47. Revije biti će posvećen devetoj umjetnosti – stripu. Za one najmlađe biti će pripremljena projekcija najboljih animiranih filmova našeg doajena stripa i animacije, Krešimira Zimonića, a Karlovčani će imati prilike vidjeti njegovu izložbu kojom će se publici predstaviti svojim ilustracijama. Od 12. do 14. studenog petnaestak će mladih iz karlovačkih osnovnih škola imati prilike izraditi svoj prvi strip na istoimenoj radionici.

A da će Karlovac zaista biti filmski centar dokazuje i konferencija koju Hrvatski filmski savez po prvi puta organizira za sve svoje članice udruge, odnosno kino klubove. Organizatori najavljuju pregršt odličnih filmova, ali i pregršt popratnog programa za sve dobne skupine. Sav program je besplatan za javnost.

02.11.2015.