Za početak    TREĆI DAN FILMSKOG KEMIJANJA JE IZA NAS, A DANAS POKUS PRIVODIMO KRAJU!

Pozdravili smo se i od trećeg dana filmskog eksperimentiranja na 17. Filmskoj reviji mladeži & 5. Four River Film Festivalu. Mjesta za dosadu nije bilo unatoč kiši, koja nas je kao i proteklog dana natjerala na neke preinake u programu Revije i Festivala.

Dan smo započeli petom projekcijom natjecateljskog programa u 9 i 30 sati u GK Zorin dom na kojoj su svoje filmove predstavili mladi autori iz Danske, Francuske, Irske, Norveške, Velike Britanije i Hrvatske. "Ne sjećam se kad sam bio zadnji put u kinu, bilo je to u Zagrebu, negdje u zimi. Karlovcu treba kino da podigne grad na puno višu razinu.", rekao je Mate iz Gimnazije Karlovac koji je s razredom posjetio jučerašnju projekciju. Samo sat vremena nakon jutarnje natjecateljske projekcije Dukatino je ponovno bio glavna zvijezda. U kinu Edison naši najmlađi posjetitelji uživali su u trećoj projekciji Andersenovih bajki. Tako su imali priliku pogledati Ružno pače, Vrtlara Larsena i njegove gospodare, Juhu od čačakalice i Suputnika. Prije samog podneva u Zorin domu je počela druga jučerašnja i šesta ovogodišnja projekcija natjecateljskog programa. Ovog smo puta imali priliku čuti otkuda ovim filmskim keativcima toliko ideja za filmsko stvaralaštvo. Filmovi su pokrili sva područja, od tematike seksulane orijentacije preko tužnih ljudskih sudbina i neimaštine do živopisnih animiranih filmova.

Konačno, u 13 sati posjetitelji, gosti ali i domaćini Revije i Festivala imali su priliku predahnuti od bogatog filmskog programa. Niti loše vrijeme nije nas spriječilo da svi izvidimo ljepote naše županije. Preko stotinu filmaša uputilo se prema Lovačkom domu Muljava, poznatijem po prirodnim ljepotama sutoka Velike i Male Radonje, ali i zanimljivoj povjesti o kojoj svjedoči i grob Petra Svačića. Podnevne sate proveli smo u ugodnom ambijentu lovačkog doma. "Bilo je hladno, ali kada je stigla klopa i kada smo se preselili unutra odmah se digla atmosfera koja je zadržana i pri povratku u busu.", rekla je Ana-Marija iz video kluba Mursa. A onda je došlo vrijeme za još jednu filmsku dozu.

U 18 i 30 sati svoje filmske eksperimente izveli su Danci, Irci, Hrvati i Britanci te još jednom oduševili publiku.

Nakon upoznavanja Daria Lonjaka sinoćnja večer bila je rezervirana za mladog producenta Ivana Kelavu, člana Studia kreativnih ideja Gunja, i njegov film Košnice koji je nastao u suradnji filmskih grupa iz Zagreba, Jeruzalema, Praga, Londona i Kölna. Sama činjenica da je ovaj film premijerno prikazan na Pula Film Festivalu govori dovoljno o kvaliteti filma. Prije samog filma Košnice, kojim će ovaj talentirani filmaš diplomirati na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, pušten je njegov prvi uradak Prognoza: vedro i sunčano. Od 2005., kada je snimao taj film, puno toga se promijenilo. Od početnika je stigao do producenta s uratkom na Pula Film Festivalu. "Zgodno je da film putuje i sad je krenuo na festival u San Sebastian,  i stvarno bih volio da ga što više ljudi vidi.", rekao je Keleva nakon što je sve posjetitelje upoznao s anegdotama njega i njegovog kolege Daria Lonjaka.Program Nekad leureati Revije, a danas? ispunio je očekivanja iako je i on izbjegao planirano prikazivanje na Starom gradu Dubovcu. Prošlogodišnja zvijezda starog dvorca DJ-ica Blagajnica hoće ići na more i ove godine bila je pun pogodak za glazbeni dio jučerašnjeg dana. Zorin dom smo napustili u ponoć, a danas mu se opet vraćamo na debatu Treba li filmove u kinima označiti predikatima s obzirom na sadržaj i na svečano zatvaranje u 14 i 30 sati. Prije zatvaranja osim debate još moramo odraditi program Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima, a u 10 i 30 sati po zadnji put razveseliti najmlađe Andersenovim bajkama u programu Filmski 5+ uz Dukatino.

Iako će današnji dan biti nešto kraći nego prethodna tri nemojte se zavaravati da će biti i manje zanimljiv. Zadnji je dan eksperimentiranja.

Dođite pogledati je li pokus došao sretnom kraju ili eksploziji!

15.09.2012.

Uvodna riječ
KEMIJSKO-FILMSKI POKUSI SU ZAVRŠENI, NAGRADE SU PODIJELJENE, A 18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Filmski i drugi razgovori
TREĆI DAN FILMSKOG KEMIJANJA JE IZA NAS, A DANAS POKUS PRIVODIMO KRAJU!
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Pada(la) kiša...
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽILE TRI PROJEKCIJE NATJECATELJSKOG PROGRAMA, EDUKATIVNI PROGRAM ZA MENTORE I AUTORE I VEČER UZ MLADOG REDATELJA I KARAOKE
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Crni Edison
FILM SE OPET VRATIO U KARLOVAC I NAPRAVIO PRAVU EKSPLOZIJU ODUŠEVLJENJA
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Kemijanje
Upravo su eksplodirale filmske epruvete!
Dva dana do 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala – filmsko kemijske reakcije su na pomolu!
17. FILMSKA REVIJE MLADEŽI & 5. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - MEKA ZA SVE LJUBITELJE FILMA
Umjesto profesora, od 12. do 15. rujna srednjoškolce će ocjenjivati oni...
Srednjoškolci i voditelji filmskih družina, upoznajte...
...CIJELU EUROPU!
Otkrivamo Vam dio filmskog žutila... ALI,SAMO MALI!
67 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
EKIPI FILMSKE REVIJE MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALA PRIKLJUČIO SE I 83-GODIŠNJI LJUBO JELČIĆ!
POSTANI ZVIJEZDA MEĐUNARODNOG FILMSKOG SREDNJOŠKOLSKOG FESTIVALA