Za početak    Upravo su eksplodirale filmske epruvete!

Došao je i 12. rujan poznatiji kao dan na koji počinje 17.Filmska revija mladeži i 5.Four River Film Festival!

Gosti su već stigli i popunili karlovačke hotele, tehničari su pripremili i onaj zadnji detalj koji je potreban za početak prikazivanja filmova, grad Karlovac se zažutio, a Edison vrata otvorio.

Prvi koji su ušli kroz ta vrata i popunili sva mjesta najpoznatijeg karlovačkog kina bili su oni najmlađi. Njima je filmski dan počeo već u 10 i 30 ujutro kada je uz program Filmski 5+ i prvu projekciju Andersenovih bajki uz Dukatino te uz nagradnu igru Dukat mlijeko u potrazi za filmom kod Gradskog kazališta Zorin dom. U svijetu Andersenove bajke uživalo je 350 djece, dok je igra od 7 timova iz karlovačkih srednjih škola bila je i više nego napeta. U pantomimi, vođenju loptica u košaricu dok su u drugoj ruci držali Dukat čokolodno mlijeko i trčanju zavezanih noga pokazali su se učenici Gimnazije, Mješovito industrijsko obrtničke škole i Ekonomske škole, a najbolji tim iz Gimnazije kući je odnio Dukatove proizvode. „U pantomimi smo bili najbolji jer smo morali pogađati sve novije filmove pa je bilo puno lakše“, kazao je Luka, član pobjedničke ekipe.

Nakratko se odmara od igara, pokusa i eksperimenata no već u 17 i 30 srednjoškolci se hvataju svojih filmskih epruveta. U programu Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima svi filmoljupci upoznat će dva austrijska festivala, jedan bečki zvan Media literacy award i Youki iz grada Welsa. Ovi najinventivniji medijski projekti koji su napravljeni unutar europskih obrazovnih institucija predstavit će se i našim karlovačkim filmoljupcima i gostima iz svih 14 zemalja koliko će ih ove godine prisustvovati Reviji i Festivalu. Prije samog predstavljanja srednjoškolci će se morati upoznati, a mi smo taj dio htjeli malo začiniti pa smo osmislili speedating baš kao onaj koji ste gledali u filmovima. U stolicama jedni nasuprot drugih srednjoškolci će sjediti i u par minuta se predstaviti jedni drugima i tako u krug. Od 16 do 17 i 30 sati tako će se u parku pored kina Edison (ili u Edisonu u slučaju kiše) čuti više svjetskih jezika i sigurno puno zanimljivih srednjoškolskih priča.

I dok će nakon upoznavanja uživati u Knjižnici za mlade u svom programu među organizatoricom, svim koordinatorima, volonterima i Karlovčanima kreću pripreme za svečano otvorenje ovogodišnje Revije i Festivala u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac. Iako se već cijeli grad zažutio, a ludi znanstvenik uživao u dobrom dijelu današnjeg programa, Revija i Festival službeno započinju svečanim otvorenjem u 20 i 30 sati u kinu Edison. Uz domaćina službenog dijela programa, karlovačkog glumca i TV voditelja Marinka Leša i toliko isčekivani otvoreni Edison, kemijski pokus mora uspjeti. Publika će večeras po prvi puta uživo upoznati one koji su donijeli odluku o 67 filmova u natjecateljskom dijelu- selekcijsku komisiju te trojku koja čini žiri i „mali žiri“ koji će odlučivati o nagradi Žute zastave. Nakon već tradicionalnog pozdrava karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića koji se uvijek veseli ovoj filmskoj manifestaciji samo će preostati da prošlogodišnja pobjednica Grand Prixa-a Revije i Festivala Sara Pedersen prereže filmsku vrpcu i da žuto ludilo i službeno stigne u grad na četiri rijeke. Nakon otvaranja čeka nas zabava uz mladi karlovački bend Pobuna kmeta Janka.

I sad već možemo prestati s detaljima. Nešto mora ostati i tajna. Reći ćemo Vam još samo da večeras kući odlazite s epruvetom.

Dođite i pogledajte kako će filmski eksperimenti eksplodirati!

12.09.2012.

Uvodna riječ
KEMIJSKO-FILMSKI POKUSI SU ZAVRŠENI, NAGRADE SU PODIJELJENE, A 18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Filmski i drugi razgovori
TREĆI DAN FILMSKOG KEMIJANJA JE IZA NAS, A DANAS POKUS PRIVODIMO KRAJU!
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Pada(la) kiša...
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽILE TRI PROJEKCIJE NATJECATELJSKOG PROGRAMA, EDUKATIVNI PROGRAM ZA MENTORE I AUTORE I VEČER UZ MLADOG REDATELJA I KARAOKE
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Crni Edison
FILM SE OPET VRATIO U KARLOVAC I NAPRAVIO PRAVU EKSPLOZIJU ODUŠEVLJENJA
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Kemijanje
Upravo su eksplodirale filmske epruvete!
Dva dana do 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala – filmsko kemijske reakcije su na pomolu!
17. FILMSKA REVIJE MLADEŽI & 5. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - MEKA ZA SVE LJUBITELJE FILMA
Umjesto profesora, od 12. do 15. rujna srednjoškolce će ocjenjivati oni...
Srednjoškolci i voditelji filmskih družina, upoznajte...
...CIJELU EUROPU!
Otkrivamo Vam dio filmskog žutila... ALI,SAMO MALI!
67 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
EKIPI FILMSKE REVIJE MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALA PRIKLJUČIO SE I 83-GODIŠNJI LJUBO JELČIĆ!
POSTANI ZVIJEZDA MEĐUNARODNOG FILMSKOG SREDNJOŠKOLSKOG FESTIVALA