Za početak    Otkrivamo Vam dio filmskog žutila... ALI,SAMO MALI!

Do 17. Filmske revije mladeži i 5. Four river film festivala dijeli nas gotovo mjesec dana i vrijeme je da Vas upoznamo s već tradicionalnim filmski programima, ali i nekim ovogodišnjim novitetima. Od 12. do 15. rujna Karlovac se žuti šesti put za redom. Koje su novosti?

Ove će godine Dubovac Open Air ponovno oživjeti i omogućiti Vam gledanje ne samo djela hrvatskih autora već i onih autora koji su i sami prije nekoliko godina osvojili žiri i publiku Revije i Festivala. Dubovac Open Air  postaje program koji ugošćava nekadašnje pobjednike Revije i Festivala, a na Vama i nama će biti da procijenimo kako su se mladi srednjoškolci snašli u svijetu profesionalnog filma. Ovogodišnje zvijezde Open Aira na Starom gradu biti će Dario Lonjak, Karlovčanin, danas student režije koji je ostvario zapažene uspjehe na nacionalnim i internacionalnim festivalima i Ivan Kelava, producent koji također potječe iz jedne, reklo bi se filmske sredine, slavonskog mjestašca, Gunja. Prve večeri na Dubovcu će se prikazati autorski radovi Daria Lonjaka, dok će se druge večeri prikazati igrani film, omnibus Košnice, nastao upravo u produkciji Ivana Kelave koji je svoju premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu. Ivan je bio Revijski laureat 2005. godine, dok je Dario osvajao nagrade na Reviji 2001., 2002. i 2005. godine. Publika će imati priliku pogledati i njihove pobjedničke filmove s tada održanih Revija.

Da na mladima svijet ostaje, dokazat će i oni sami u drugoj po redi debati na temu Treba li filmove u kinima označiti predikatima s obzirom na sadržaj?. Debata se održvaa u okviru već tradicionalne Žute zastave kao nagrade za doprinos nenasilju na filmu.  Nagradu Žuta zastava medijskipredstavlja emisija o filmu za djecu i mlade Kokice u proizvodnji Hrvatske televizije koja već jedanaestu sezonu promiče filmsko stvaralaštvo djece i mladih iz Hrvatske i svijeta. A kako je sve je više filmova koje gledamo u kinima i na televiziji puno prizora nasilja pri čemu se stalno postavlja pitanje potiče li nasilje na filmu nasilje u stvarnosti, na ovogodišnjoj debati raspravljat ćemo o tome treba li filmove u kinima označiti predikatima s obzirom na njihov sadržaj. I dok niz zemalja u svijetu, primjerice SAD, strogo regulira koji su kinofilmovi s obzirom na sadržaj prikladni za pojedine dobne skupine djece i mladih, u Hrvatskoj je takva predikatizacija praksa samo za televizijske sadržaje. Osim zanimljive teme bit će zanimljivo promatrati tribinu s obzirom da će na jednoj strani sjediti deset Karlovčana, po dvoje iz svake karlovačke srednje škole i s druge strane deset gostiju Festivala. Pokazat će što misle i, što je najvažnije, kako se riječima i argumentima može protiv nasilja! Na taj način u održavanje Revije i Festivala se i više nego aktivno uključuju i karlovački srednjoškolci.

Ni ove godine nisu zaboravljeni ni oni najmlađi! U okviru Filmskog 5+ programa, namojenjenog najmlađim filmofilima, u jutarnjim terminima, na rasporedu će biti filmovi nastali prema bajkama Hansa Christiana Andersena. Od srijede do subote svi filmoljupci moći će uživati u Princezi na zrnu graška, Carevom novom ruhu, Ružnom pačetu, Zlatnom blagu i ostalim animiranim filmovima.

Treba li još što nadodati? A, da, ovo je samo MALI DIO žutog ludila! Od 12. do 15. rujna vidimo se u Karlovcu – srednjoškolskoj filmskoj metropoli!

16.08.2012.

Uvodna riječ
KEMIJSKO-FILMSKI POKUSI SU ZAVRŠENI, NAGRADE SU PODIJELJENE, A 18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Filmski i drugi razgovori
TREĆI DAN FILMSKOG KEMIJANJA JE IZA NAS, A DANAS POKUS PRIVODIMO KRAJU!
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Pada(la) kiša...
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽILE TRI PROJEKCIJE NATJECATELJSKOG PROGRAMA, EDUKATIVNI PROGRAM ZA MENTORE I AUTORE I VEČER UZ MLADOG REDATELJA I KARAOKE
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Crni Edison
FILM SE OPET VRATIO U KARLOVAC I NAPRAVIO PRAVU EKSPLOZIJU ODUŠEVLJENJA
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Kemijanje
Upravo su eksplodirale filmske epruvete!
Dva dana do 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala – filmsko kemijske reakcije su na pomolu!
17. FILMSKA REVIJE MLADEŽI & 5. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - MEKA ZA SVE LJUBITELJE FILMA
Umjesto profesora, od 12. do 15. rujna srednjoškolce će ocjenjivati oni...
Srednjoškolci i voditelji filmskih družina, upoznajte...
...CIJELU EUROPU!
Otkrivamo Vam dio filmskog žutila... ALI,SAMO MALI!
67 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
EKIPI FILMSKE REVIJE MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALA PRIKLJUČIO SE I 83-GODIŠNJI LJUBO JELČIĆ!
POSTANI ZVIJEZDA MEĐUNARODNOG FILMSKOG SREDNJOŠKOLSKOG FESTIVALA