Za početak    DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽILE TRI PROJEKCIJE NATJECATELJSKOG PROGRAMA, EDUKATIVNI PROGRAM ZA MENTORE I AUTORE I VEČER UZ MLADOG REDATELJA I KARAOKE

Sinoć smo se oprostili od drugog dana 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala! Od 9 i 30 sati ujutro, kada je započeo, do sitnih noćnih sati trajao je dan tijekom kojeg su svi posjetitelji mogli uživati u projekcijama natjecateljskih filmova, Andersenovim bajkama, zanimljivom edukativnom programu, autorskim radovima mladog redatelja Daria Lonjaka te se na kraju pokazati svoje glasovne mogućnosti na karaokama.

Na drugoj festivalskoj projekciji natjecateljskog programa u 9 i 30 u GK Zorin dom prikazani su filmovi iz Belgije, Hrvatske, Slovenije, Španjolske i Velike Britanije, nakog čega su se gledatelji uz Dianu Nenadić, članicu selekcijske komisije mogli upoznati s autorima filmova koji su s publikom podijelili neke anegdote sa snimanja filmova. Mladim sudionicima svidjeli su se natjecateljski filmovi, a prema izjavi Marte iz karlovačke Hotelijersko-ugostiteljske škole filmovi su se svidjeli i karlovačkim posjetiteljima. "Svi su mi filmovi bili super i zanimljivi, a par filmova su bili i jako dobro snimljeni.", kazala je i dodala da su joj najbolji školski sati provedeni uz dobar film. Na trećoj i četvrtoj projekciji mladi srednjoškolci iz Belgije, Španjolske, Velike Britanije i Hrvatske još su  jednom pokazali koliko kvalitetni mogu biti u kemijanju s filmom te podijelili svoje dojmove s okupljenima. Za to su vrijeme, samo stotinjak metara dalje, na drugoj festivalskoj lokaciji, kinu Edison, najmlađi uz Dukat čokoladno mlijeko uživali u Filmskom 5+ uz Dukatino i Andersenovim bajkama - Profesoru i buhi, Zlatnom blagu te Postojanom kositrenom vojniku.

I drugi dan nastavio se edukativni program. Ovaj put za mentore, odnosno voditelje filmskih i video družina u Knjižnici za mlade u okviru kojeg su se predstavile uspješne filmske udruge iz Hrvatske i Europe, koje se bave filmom i mladim ljudima: Station next iz Danske, TviBit iz Norveške, Screenagers iz Njemačke, a domaće boje branio je FKVK Zaprešić iz Zaprešića.  Dok su voditelji izmjenjivali iskustva u radu sa talentiranim filmašima, u isto vrijeme za same autore organizirano je predavanje u Gimnaziji Karlovac. Član žirija iz SAD-a, David Whitt, profesor komunikologije na Sveučlilištu u Nebraski objasnio je svim filmoljupcima povijest kinematografije kroz par filmskih primjera s naglaskom na američku filmsku povijest. Sudionici su ostali zapanjeni kako i suhoparna povijest može biti itekako zanimljiva.

Nakon cjelodnevnog druženja u Gimnaziji, kinu Edison, Knjižnici za mlade i GK Zorin dom, zbog lošeg smo se vremena zadržali na kazališnim daskama do kraja dana. Prostor na Starom gradu Dubovcu zamijenili smo udobnim kazališnim stolicama. Prepuni Zorin dom imao je priliku vidjeti u sklopu programa Nekad leureati Revije, a danas?, četiri filma člana Kinokluba Karlovac, Daria Lonjaka:  Selo moje malo koji je 2001. odnio prvu nagradu u kategoriji dokumentarnog filma 39. Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece i mladeži, Dan mrtvih, Srećko i Ugovor filmovi su koji su zaokupili sve večeras okupljenje filmoljupce te nas polako priveli kraju drugog dana. Sam Dario je naglasio kako zna da od svojih filmova još ne može zarađivati jer je tek na početku svoje karijere, ali se nada boljitku pogotovo nakon diplome na studiju režije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, koja ga očekuje krajem mjeseca. "Nadam se da ću diplomiratim s filmom kojeg će te pogledati, Ugovor.", poručio je mladi redatelj. Mladi posjetitelji stvarno su uživali i to nagradili velikim pljeskom. Ovim programom na neki način zatvara se i krug Revije i Festivala, jer se na neki način prati profesionalni razvoj nekadašnjih pobjednika.

Iskemijali smo drugi dan te je ubrzo počeo i treći, koji će biti sličan jučerašnjem - ispunjen natjecateljskim projekcijama nakon kojih slijedi razgovor s autorima, Andersenovim bajkama u okviru Filmskog 5+ programa uz Dukatino te se nadamo, ako kiša ponovno ne poremeti planove, večernjim programom Nekad laureati Revije, a danas? sastat ćemo se na Starom gradu Dubovac iu sklopu njega će se predstaviti mladi producent Ivan Kelava s filmom Košnice, koji je premijerno prikazan ove godine na Pula film festivalu. Do prave kemijske ekplozije dovest će DJ-ica Blagajnica hoće ići na more i zaokružiti ovu našu filmsko - kemijsku reakciju.

14.09.2012.

Uvodna riječ
KEMIJSKO-FILMSKI POKUSI SU ZAVRŠENI, NAGRADE SU PODIJELJENE, A 18. FILMSKA REVIJA MLADEŽI & 6. FOUR RIVER FILM FESTIVAL ČEKAJU VAS NAJESEN
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Filmski i drugi razgovori
TREĆI DAN FILMSKOG KEMIJANJA JE IZA NAS, A DANAS POKUS PRIVODIMO KRAJU!
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Pada(la) kiša...
DRUGI DAN ŽUTILA OBILJEŽILE TRI PROJEKCIJE NATJECATELJSKOG PROGRAMA, EDUKATIVNI PROGRAM ZA MENTORE I AUTORE I VEČER UZ MLADOG REDATELJA I KARAOKE
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Crni Edison
FILM SE OPET VRATIO U KARLOVAC I NAPRAVIO PRAVU EKSPLOZIJU ODUŠEVLJENJA
17. filmska revija mladeži i 5. four river film festival
Kemijanje
Upravo su eksplodirale filmske epruvete!
Dva dana do 17. Filmske revije mladeži i 5. Four River Film Festivala – filmsko kemijske reakcije su na pomolu!
17. FILMSKA REVIJE MLADEŽI & 5. FOUR RIVER FILM FESTIVAL - MEKA ZA SVE LJUBITELJE FILMA
Umjesto profesora, od 12. do 15. rujna srednjoškolce će ocjenjivati oni...
Srednjoškolci i voditelji filmskih družina, upoznajte...
...CIJELU EUROPU!
Otkrivamo Vam dio filmskog žutila... ALI,SAMO MALI!
67 filmova za ovogodišnji natjecateljski program!
EKIPI FILMSKE REVIJE MLADEŽI I FOUR RIVER FILM FESTIVALA PRIKLJUČIO SE I 83-GODIŠNJI LJUBO JELČIĆ!
POSTANI ZVIJEZDA MEĐUNARODNOG FILMSKOG SREDNJOŠKOLSKOG FESTIVALA