Novosti

Prijavite film na 56. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!

Želite li biti dio najvećeg i najstarijeg dječjeg filmskog događaja godine? Prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2018. godine! Ovogodišnja, 56. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece biti će održana u Bolu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, Kino Mediterana Bol i Festivala Mediteranskog Filma Split.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece jedina je manifestacija u Hrvatskoj posvećena isključivo filmskom stvaralaštvu osnovnoškolaca. Jednom godišnjem, svaki puta u drugom gradu, okupe se ponajbolji najmlađi hrvatski filmski stvaraoci i njihovi mentori. I ne samo to, u četiri dana Revije na filmskom platnu nađe se sam vrh hrvatske osnovnoškolske kinematografije.

Svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni video radovi koji sadrže više filmskih rodova, video spotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koji se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije.
Filmovi se također mogu prijaviti i u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Prijava radova odvija se on line putem na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza pristupom na sljedeći link. Zaključni rok za prijavu filma je 1. lipnja 2018. Popis filmova izabranih za natjecateljski program bit će objavljen početkom srpnja, a ponajbolji mladi hrvatski filmaši družit će se u Bolu, od 4. do 07. listopada.

28.03.2018.