english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Žuto i zlatno

Osim 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala, koji su održani od 17. do 21. lipnja 2014. godine, odnosno 20. revije i 8. FRFFF-a, od 23. do 27. lipnja 2015., tradicionalno je vrijeme održavanja u rujnu svake godine, pa tako i 26. filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival traju od 7. do 11. rujna ove godine.

Rujan je mjesec obojen žutom, zlatnom bojom. Na stablima i pod njima je već dosta žutoga lišća, polja su ispunjena žutim kukuruzom i suncokretom, zrele banane, limuni i žumanjak jaja, koji su bili simboli nekih prošlih i sadašnje revije su jarko žuti, kao i sunčane zrake na prijelazu ljeta u jesen što posebno zlatno sjaje, a i onaj tepih namijenjen filmskim zvijezdama (u nastajanju) je u Karlovcu intenzivno žut. Film je u Karlovcu žute boje!

Koliko su Filmska revija mladeži i Four River Film Festival prisutni u životu Karlovca i okoline? Suzana Šnajder iz Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije, koja je među ovogodišnjim pokroviteljima, i Zajednice tehničke kulture Grada Karlovca, naglašava kako su Revija i FRFF impresivnim brojkama filmova i sudionika dokazali vrijednost zamisli Kinokluba Karlovac, u kojem je više od stotinu članova i podjednak broj volontera, a koja je i međunarodno priznata, jer svake godine raste broj prijava, kvaliteta radova i sudionika. Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije i Grada Karlovca pomažu novčano ili opremom kako bi se mogle izvesti planirane aktivnosti. Direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca Marina Burić ističe važnost ovakvih događanja i festivala općenito, a ovaj je poseban jer i u nazivu koristi četiri rijeke, jedan od simbola grada Karlovca, i zbog izuzetnog truda svih uključenih Karlovac je pet dana u fokusu mladih filmaša iz cijeloga svijeta, čak i u ove dvije pandemijske godine koje su znatno ograničile broj sudionika i gostiju. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila–Ljubenko misli kako baš iznimne okolnosti daju poseban čar i značaj, a Grad Karlovac sukladno financijskim mogućnostima pomaže i uvijek mogu računati na podršku, a pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac izražava zadovoljstvo jer je ovo događanje već odavno nadmašilo grad Karlovac i njegove dimenzije, jer su zbivanja već nekoliko godina ne samo u Karlovcu nego i na cijelom području Karlovačke županije, pa se svi žitelji mogu uključiti, pomoći i uživati u aktivnostima. I u budućnosti će Karlovačka županija biti aktivna, ne samo u sufinanciranju i pomoći, nego u svemu što treba, od organizacije nadalje.

U petak se nastavlja i završava program digitalne filmske naSTAVe projekcijama radova dječjeg filmskog stvaralaštva u karlovačkim osnovnim školama, slijede  online i uživo peta i šesta službena projekcija natjecateljskih filmova, u 9.30 te u 12.00, a u 13 sati je na programu online predstavljanje Krupnog plana i Youth Cinema Network-a. Od 15.00 do 17.00 se online i uživo provodi edukativni program za učenike i mentore, a od 20.30, se na rijeci Mrežnici, odnosno Dnevnom boravku na Mrežnici, prikazuju filmovi Matije Benića Povjerenje te, u okviru programa Yellow Spotlight, Antikorupcijski atom.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Otvorene prijave za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival
Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
U znaku sunca
Učenje i zabava
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
Promocija knjige Film u školi Ane Đordić 27. svibnja u Rijeci 26.05.2022.
Everest: Mladi Jeti novi je filmski naslov u sklopu programa Senzornih projekcija 26.05.2022.
Programi Kino kluba Split u lipnju 26.05.2022.
Pred nama je 13. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 21.05.2022.
Proglašeni najbolji filmovi natječaja „Stop Motion Scena 2022.” 19.05.2022.
ZATVORENE PRIJAVE ZA 9SFF 19.05.2022.
Filmska naSTAVa donosi čak 69 filmskih ostvarenja za osnovne i srednje škole! 18.05.2022.
Bilankov: film Još jedna runda na originalan način emitira emotivnu potrebu za promjenom životne perspektive 18.05.2022.
Posljednji poziv za prijavu filmova na 20. Gastro film fest 18.05.2022.
PSIHODELIČNI 8MM SNOVI BRAĆE BUHAROV NA KRATKOM UTORKU 18.05.2022.
1-10/5234
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta