english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Žuto i zlatno

Osim 19. filmske revije mladeži i 7. Four River Film Festivala, koji su održani od 17. do 21. lipnja 2014. godine, odnosno 20. revije i 8. FRFFF-a, od 23. do 27. lipnja 2015., tradicionalno je vrijeme održavanja u rujnu svake godine, pa tako i 26. filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival traju od 7. do 11. rujna ove godine.

Rujan je mjesec obojen žutom, zlatnom bojom. Na stablima i pod njima je već dosta žutoga lišća, polja su ispunjena žutim kukuruzom i suncokretom, zrele banane, limuni i žumanjak jaja, koji su bili simboli nekih prošlih i sadašnje revije su jarko žuti, kao i sunčane zrake na prijelazu ljeta u jesen što posebno zlatno sjaje, a i onaj tepih namijenjen filmskim zvijezdama (u nastajanju) je u Karlovcu intenzivno žut. Film je u Karlovcu žute boje!

Koliko su Filmska revija mladeži i Four River Film Festival prisutni u životu Karlovca i okoline? Suzana Šnajder iz Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije, koja je među ovogodišnjim pokroviteljima, i Zajednice tehničke kulture Grada Karlovca, naglašava kako su Revija i FRFF impresivnim brojkama filmova i sudionika dokazali vrijednost zamisli Kinokluba Karlovac, u kojem je više od stotinu članova i podjednak broj volontera, a koja je i međunarodno priznata, jer svake godine raste broj prijava, kvaliteta radova i sudionika. Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije i Grada Karlovca pomažu novčano ili opremom kako bi se mogle izvesti planirane aktivnosti. Direktorica Turističke zajednice Grada Karlovca Marina Burić ističe važnost ovakvih događanja i festivala općenito, a ovaj je poseban jer i u nazivu koristi četiri rijeke, jedan od simbola grada Karlovca, i zbog izuzetnog truda svih uključenih Karlovac je pet dana u fokusu mladih filmaša iz cijeloga svijeta, čak i u ove dvije pandemijske godine koje su znatno ograničile broj sudionika i gostiju. Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Karlovca Draženka Sila–Ljubenko misli kako baš iznimne okolnosti daju poseban čar i značaj, a Grad Karlovac sukladno financijskim mogućnostima pomaže i uvijek mogu računati na podršku, a pročelnica Upravnog odjela za školstvo Karlovačke županije Marija Šćulac izražava zadovoljstvo jer je ovo događanje već odavno nadmašilo grad Karlovac i njegove dimenzije, jer su zbivanja već nekoliko godina ne samo u Karlovcu nego i na cijelom području Karlovačke županije, pa se svi žitelji mogu uključiti, pomoći i uživati u aktivnostima. I u budućnosti će Karlovačka županija biti aktivna, ne samo u sufinanciranju i pomoći, nego u svemu što treba, od organizacije nadalje.

U petak se nastavlja i završava program digitalne filmske naSTAVe projekcijama radova dječjeg filmskog stvaralaštva u karlovačkim osnovnim školama, slijede  online i uživo peta i šesta službena projekcija natjecateljskih filmova, u 9.30 te u 12.00, a u 13 sati je na programu online predstavljanje Krupnog plana i Youth Cinema Network-a. Od 15.00 do 17.00 se online i uživo provodi edukativni program za učenike i mentore, a od 20.30, se na rijeci Mrežnici, odnosno Dnevnom boravku na Mrežnici, prikazuju filmovi Matije Benića Povjerenje te, u okviru programa Yellow Spotlight, Antikorupcijski atom.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
U znaku sunca
Učenje i zabava
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece 02.10.2022.
Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju! 30.09.2022.
10. Platformat u Kino klubu Split 28.09.2022.
Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac 28.09.2022.
Tonči Bakotin održat će javno predavanje o zvuku u Kino klubu Split 29. rujna u 18 - 22 sata 28.09.2022.
GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje 28.09.2022.
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
22.09.2022.
Prijavite se na 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 21.09.2022.
Kinoklubaši na festivalu 25 FPS 21.09.2022.
Transformacije 21.09.2022.
1-10/5326
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta