english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Odabrani

Na 26. filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival prijavljeno je 1415 filmova iz Hrvatske i niza zemalja (Afganistana, Alžira, Angole, Argentine, Armenije, Australije, Austrije, Azerbajdžana, Bangladeša, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Bugarske, Crne Gore, Češke, Čilea, Danske, Demokratske Republike Kongo, Egipta, Estonije, Etiopije, Francuske, Filipina, Gane, Grčke, Gruzije, Guernseya, Hong Konga, Indije, Indonezije, Iraka, Irana, Irske, Italije, Japana, Jordana, Južnoafričke Republike, Kameruna, Kanade, Kazahstana, Kenije, Kine, Kolumbije, Koreje, Libanona, Litve, Luksemburga, Madagaskara, Mađarske, Malezije, Meksika, Nepala, Nigerije, Nizozemske, Norveške, Novog Zelanda, Njemačke, Pakistana, Palestine, Perua, Poljske, Portugala, Rumunjske, Rusije, SAD, Singapura, Sjeverne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švedske, Švicarske, Tadžikistana, Tajlanda, Tajvana, Tunisa, Turske, Ugande, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Ukrajine, Urugvaja, Uzbekistana, Velike Britanije, Venecuele i Vijetnama), a po brojnosti prednjače autori iz Irana i SAD. Među njima je Selekcijska komisija odabrala 84 rada za službenu konkurenciju.

Ugodno je iznenađenje što je cijela prošla godina bila obilježena pandemijom, a ipak je mnogo mladih filmaša širom svijeta bilo izrazito aktivno. Članovi selekcijske komisije bili su dr. sc. Ana Đordić, dr. sc. Boško Picula i Dinka Radonić, akademska filmska snimateljica, a naglašavaju kako su posljedice pandemije očite u odnosu na rodovsku pripadnost prijavljenih filmova. Najviše je profitirao animirani film, koji se dobrim dijelom stvara u izoliranim prostorima i često je plod individualnog rada, no  prijavljeno je znatno manje dokumentarnih filmova, što ne čudi zbog otežanih produkcijski uvjeta u doba kad su opravdane epidemiološke mjere otežale ne samo ukupnu umjetničku produkciju već i uvelike izmijenile svakodnevni način života. Članovi Selekcijske komisije istaknuli su ohrabreni prijavljenim filmovima koji iznova pokazuju da stvaralački potencijal i kreativnost mladih ne jenjavaju ni kad je najteže.

Koordinatorica Revije i Festivala te voditeljica obrazovnih i revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza Sanja Zanki Pejić posebno vrijednim smatra činjenicu da je ovo petnaesta godina filmskih manifestacija u Karlovcu, a već druga u ovako  izvanrednim uvjetima, no ohrabruje što se unatoč cijeloj situaciji nekoliko dana prije početka ipak uspjelo sve organizirati, a posebno projekcije uživo za karlovačke srednjoškolce, u Gradskom kazalištu Zorin dom, u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Filmska revija mladeži i Four River Film Festival još su se jednom dokazali kao izvrsna platforma, prepoznata od srednjoškolskih autora širom svijeta i kao mjesto na kojem žele prikazati svoje filmove.

U četvrtak, 9. rujna u okviru digitalne filmske naSTAVe nastavlja se u karlovačkim osnovnim školama prikazivanje filmova iz programa dječjeg filmskog stvaralaštva, u prijepodnevnim satima, a treća i četvrta službena projekcija održat će se online i uživo u 9.30 odnosno u 12.00 sati. Od 15.00 do 17.00 sati je online edukativni program za učenike i mentore, a u 20.00 na rijeci Kupi odnosno Gradskom kupalištu Ozalj Ziggy filmski kviz te u 20.30 projekcija igranog filma Lihvar autora Nemanje Ćeranića i Yellow spot s projekcijom filma Bambiland redatelja Danila Stanimirovića.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
U znaku sunca
Učenje i zabava
Žuto i zlatno
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece 02.10.2022.
Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju! 30.09.2022.
10. Platformat u Kino klubu Split 28.09.2022.
Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac 28.09.2022.
Tonči Bakotin održat će javno predavanje o zvuku u Kino klubu Split 29. rujna u 18 - 22 sata 28.09.2022.
GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje 28.09.2022.
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
22.09.2022.
Prijavite se na 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 21.09.2022.
Kinoklubaši na festivalu 25 FPS 21.09.2022.
Transformacije 21.09.2022.
1-10/5326
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta