english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Foginovo kupalište

Murine (lat. Muraena) su naravno rod morskih riba iz porodice Muraenidae, iz razreda zrakoperki, ali izgledom podsjećaju na zmije, nemaju ljusaka i prednje peraje su im zakržljale, a stražnje srasle u nabor koji se pruža duž tijela. Rod obuhvaća jedanaest vrsta, a rođak im je ugor. Danju su skrivene u pukotinama podvodnih stijena odakle im viri samo glava s neprestano otvorenim raljama punim oštrih zuba pa djeluju stravično. U Jadranu živi murina žutošarka (Muraena helena), a u četiri karlovačke rijeke ih dakako nema, pa tako ni u Korani i na Foginovu kupalištu. To je  prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj, povijesno je nasljeđe Karlovčana, pa i poslije stoljetnog protoka vremena još uvijek ostaje mjesto koje se ne zaboravlja.

A već je niz godina to i mjesto na kojem započinje Filmska revija mladeži i Four River Film Festival, u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Revija&Festival otvaraju se, u skladu s dopuštenim aktivnostima na otvorenom u vrijeme pandemije, u utorak, 7. rujna 2021. u 20.00 sati, svečanom i službenom ceremonijom te projekcijom igranog filma Murina redateljice Antonete Alamat Kusijanović, koji govori o složenom odnosu šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante te novim problemima koji nastaju kad u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. U glavnim su ulogama Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Čurčić i Cliff Curts, a film  je već osvojio niz nagrada među kojima su Zlatna kamera na  15 dana autora 2021. (Quinzaine des réalisateurs) Filmskog festivala u Cannesu te nagrada Breza za najboljeg debitanta i Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu Danici Ćurčić na Pulskom filmskom festivalu 2021. U prvom ovogodišnjem  Yellow spotlightu je Laura Pribanić, dugogodišnja članica i sadašnja dopredsjednica Kinokluba Karlovac, koja je još od osnovnoškolskih dana volontirala na Reviji i Festivalu, a radila je u produkcijom timu Murine. Tako će se zahvaljujući Reviji i Festivalu murina i Foginovo kupalište ipak sresti!

U okviru Digitalne filmske EDUkacije u prijepodnevnim satima su u karlovačkim osnovnim školama prikazani pobjednici Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece.

Revija i FRFF se održavaju u suradnji i pod pokroviteljstvom Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske zajednice tehničke kulture, Grada Karlovca, Karlovačke županije, Turističke zajednice grada Karlovca, Zajednice tehničke kulture Karlovačke županije te Društva hrvatskih filmskih redatelja, uz tehničku podršku Gimnazije Karlovac i Zajednice tehničke kulture Karlovac.

Od samog su početka Filmska revija mladeži i Four River Film Festival obilježeni žutom bojom, a ovogodišnji se slogan Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži savršeno uklapa.

U srijedu se u prijepodnevnim satima u karlovačkim osnovnim školama nastavlja s projekcijama najboljih dječjih filmova s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, a prva i druga službena projekcija odabranih filmova na Reviji i Festivalu održavaju se online u 9.30 odnosno u 12.00 sati. U 17.00 sati je u Urbanom parku debata o temi Kako je pandemija Covid-19 dovela do povećanja obiteljskog nasilja u vrijeme lockdowna?, a u 18.00 na terasi Gradske knjižnice prezentacija knjige Davora Rostuhara Ljubav oko svijeta uz prigodnu izložbu fotografija. Dan će završiti projekcijama filmova Ljubav oko svijeta autora Anđele i Davora Rostuhara te Yellow spotlightom u kojem će biti prikazan film Karla Gagulića Škola koja (ne) postoji.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
U znaku sunca
Učenje i zabava
Žuto i zlatno
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece 02.10.2022.
Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju! 30.09.2022.
10. Platformat u Kino klubu Split 28.09.2022.
Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac 28.09.2022.
Tonči Bakotin održat će javno predavanje o zvuku u Kino klubu Split 29. rujna u 18 - 22 sata 28.09.2022.
GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje 28.09.2022.
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
22.09.2022.
Prijavite se na 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 21.09.2022.
Kinoklubaši na festivalu 25 FPS 21.09.2022.
Transformacije 21.09.2022.
1-10/5326
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta