english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Prvi dan Filmske nastave

Više od 200 učenika, studenata i nastavnika sudjeluje na zimskom ciklusu Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac koja se odvija uživo na online platformi!

Zimski praznici i ove su godine u znaku besplatne filmskoobrazovne radionice u kinu Tuškanac. Skoro tristotinjak mladih lica danas je potvrdilo da je vrijeme posvećeno besplatnim filmskim radionicama dobar način provođenja praznika[. Nastava će se odvijati od 11. do 15 siječnja uživo na online platformi.

Hrvatski filmski savez u suradnji s produkcijskom kućom Factum opet provodi aktivne zimske praznike, i to za više od dvjestotinjak učenika, studenata i nastavnika diljem Hrvatske. Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac jedinstven je program nastave filmske umjetnosti na području Republike Hrvatske kojem se mladi uvijek rado vraćaju ‒ jedini je filmskoobrazovni program namijenjen učenicima i nastavnicima te je potpuno besplatan.

Nastava je započela analizom filma Djeca tranzicije nakon kojeg je slijedila žustra rasprava, a teme su bile raznovrsne ‒ od filmske teorije do snažnih društvenih, socioloških priča vezanih uz film. Na kraju se tražila još koja rečenica više, a komentari polaznika već su danas iznimno pozitivni.

„Ovdje sam prvi put i uistinu mi se svidjelo! Veselim se sutrašnjem satu”, komentirala je na kraju današnje analize polaznica Sara Ilić.

„Bilo je jako dobro. Hvala i lijep pozdrav. Živio hrvatski film!” piše polaznica Kristina Varda.„Nema boljeg načina od započinjanja novog tjedna od slušanja filmske glazbe, gledanja sjajnih dokumentarnih filmova te analize i interpretacije sa skoro 200 zainteresiranih učenika, studenata i nastavnika iz cijele Hrvatske. Naravno, započeo je još jedan ciklus naše Filmske naSTAVe koja me uvijek iznova oduševi svježim idejama, nekim uočenim filmskim detaljima i zapažanjima te mogućnošću upoznavanja i komuniciranja s već poznatim, ali i novim zaljubljenicima u filmsku umjetnost.”, rekla je doc. art. Jelena Modrić, predavačica i jedna od osnivačica Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac.

Pred nama su još četiri nastavna dana, a posebno nas veseli što za srijedu možemo najaviti i gostovanje profesora Nenada Puhovskog, jedne od ključnih osoba u razvoju suvremenoga hrvatskog dokumentarca. Autor je nagrađivanih, ali i žestoko osporavanih filmova, producent više od 70 dokumentaraca, a bio je i voditelj jedinog magistarskog studija dokumentaristike u jugoistočnoj Europi na ADU u Zagrebu. Za svoj rad na polju dokumentaristike, posebice za  pokretanje i vođenje ZagrebDoxa, 2009. godine dobiva nagradu Europske mreže dokumentarnog filma (EDN).

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte na martina.kolaric@hfs.hr


pošalji link | verzija za printanje

Prvi dan Filmske nastave 13.01.2021.
Sve od 1905.! 13.01.2021.
Filmska naSTAVa online u siječnju 07.01.2021.
Ranjeni, ali živi! 05.01.2021.
Pomoć za Kino klub Sisak 31.12.2020.
Filmska naSTAVa online u siječnju 30.12.2020.
U nezavisnim kinima 23.12.2020.
Tonka će sutra 23.12.2020.
METAKINO U DKC-u PULA I PREMIJERA 10. ŠKOLE ANIMIRANOG FILMA 17.12.2020.
Film esej 17.12.2020.
1-10/4819
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta