english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Otvorene prijave za Filmski inkubator

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na program kontinuirane edukacije, tehničke i sadržajne pomoći autorima i autoricama Pule i Istre u realizaciji njihovih festivalskih filmova - Filmski inkubator.

Uz stručno mentorstvo redatelja, snimatelja, montažera i producenta, autori prolaze kroz cijeli proces izrade filma. Na raspolaganju imaju snimateljsku i tonsku opremu kao i montažu te se redovito na tjednoj bazi sastaju sa mentorima. Svaku fazu izrade filma otvara javno predavanje jednog od mentora. Na kraju procesa Pulska filmska tvornica distribuira realizirane filmove na festivale, web portale i lokalne televizije.

Prijave su otvorene do 02. 02. 2022. godine, a  prijavnica se nalazi na https://bit.ly/PFTInkubator

Metodologija rada je jako jednostavna: osoba s idejom za film ispunjava prijavnicu te kreće u razradu filmske ideje. S voditeljima, te nakon razmatranja i razgovora o projektu, razrađuje se sinopsis, potom scenarij prema kojem nastaje i operativni plan s troškovnikom potreban za produkciju filma. Uz savjete i preporuke snimatelja na terenu, mentor kontinuirano radi s autorom dok sav materijal nije snimljen. Tad se zajednički ulazi u post-produkciju (montažu slike i zvuka) gdje se dovršava film.

Ukoliko autor/ica nemaju svog snimatelja i montažera ili ne znaju već sami snimati i montirati na zadovoljavajućoj razini, mentori im predlažu drugu osobu s kojom se radi film.

Po završetku Pulska filmska tvornica postaje distributer zajedničkog rada pri čemu brand Inkubatora definira da se radi o debitantskom i/ili niskobudžetnom radu, ali nikako ne i manje vrijednom. Tijekom godine film aktivno prijavljujemo na festivale te ga javno prikazujemo na lokalnim televizijama, a ako prelazi lokalne okvire plasiramo ga u druge zemlje.

Cilj Filmskog inkubatora je razviti samostalno filmsko razmišljanje kod autora te doći do kvalitetnog proizvoda uz minimalne mentorske intervencije. Inkubator je otvoren za sve kvalitetne ideje tijekom godine i potpuno besplatan za sve dobne grupe polaznika.

Program Filmskog inkubatora je besplatan i u skladu s Covid mjerama.

Filmski Inkubator financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.


pošalji link | verzija za printanje

Otvorene prijave za Filmski inkubator 20.01.2022.
Otvorene prijave za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival 19.01.2022.
Hrvatski autoklub (HAK) raspisuje natječaj za izradu videospotova na temu jednog od „10 Zlatnih pravila u prometu“ 19.01.2022.
Novi projekt Hrvatskog filmskog saveza donosi filmove i filmsko obrazovanje u domove diljem Hrvatske 12.01.2022.
ALFRED KAISER - DEKONSTRUKCIJA NACIZMA U RIJEČI I SLICI NA KRATKOM UTORKU 12.01.2022.
Filmska naSTAVa u gostima: naša naSTAVa širi se i na fakultete 05.01.2022.
Pobjednici 53. Revije otvaraju Klub PFT-a 22.12.2021.
Otvorena je prijava na radionicu dokumentarnog filma pod mentorstvom Tonća Gaćine 15.12.2021.
Radionica razvoja filmske ideje 15.12.2021.
KKS: Zapošljavamo koordinatora/icu programskih aktivnosti! 15.12.2021.
1-10/5139
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta