english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Slavljenički, a skromno

Video klub Mursa i Turistička zajednica Grada Osijeka organizirali su u subotu, 4. srpnja, s početkom u 21.00, osamnaesti (jubilarni, punoljetni) Gastro Film Festival koji je s obzirom na trenutne okolnosti u kojima živimo bio virtualan, pa su izostali svih proteklih godina neizostavni iće i piće, fiš i poderane gaće, komarci, druženja i razgovori.

No ostala su dva esencijalna elementa, publika i filmovi. Svi su zainteresirani mogli filmove gledati na Youtube kanalu Video kluba Mursa, a bili su dostupni i za naknadno gledanje, još 36 sati od premijere, sve do postizbornog ponedjeljka ujutro. I naravno, uz publiku i filmove, bio je tu i stručni ocjenjivački sud.

Ovogodišnji je žiri radio u sastavu Vjeran Hrpka (rođen 1972. u Osijeku, diplomirani filmski snimatelj na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, potpisao filmsku fotografiju na više od dvadeset filmskih naslova, a filmovi koje je snimio prikazani su  na festivalima širom Europe, Azije i Amerike, u televizijskoj produkciji surađivao s domaćim i svjetskim televizijskim kućama, kao snimatelj i fotograf radio u više od pedeset zemalja, od 2011. umjetnički suradnik, a od 2014. docent na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku gdje predaje kolegije Fotografija, Filmsko i video snimanje te Alternativni fotografski procesi, više puta nagrađivan na skupnim izložbama fotografija i filmskim festivalima, dobitnik Nagrade Nikola Tanhofer za snimateljski rad na filmu Iza lica zrcala 2017. godine, voditelj radionice alternativnih fotografskih procesa, član Udruženja hrvatskih filmskih snimatelja), kao predsjednik te članovi Ines Jokoš (rođena 1985. u Osijeku, magistrirala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, usavršavala se na brojnim filmskim i scenarističkim radionicama, predaje na interdisciplinarnim medijskim i filmskim radionicama za djecu i mlade te radi u odnosima s javnošću u filmskoj industriji, članica Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela i Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu, u Osijeku s kolegicama pokrenula Filmsku RUNDU, reviju hrvatskog kratkog filma, trenutno snima svoj drugi dokumentarni film) i Damir Tomić (rođen 1970. u Berlinu, doktor Informacijskih znanosti, fotografijom i filmom se bavi dugi niz godina, napravio više od pedeset filmova različitih žanrova, nositelj brojnih nagrada i priznanja, sudjelovao na salonima fotografije u Vinkovcima i Osijeku, dobio nekoliko nagrada na državnim revijama filma i videa te sudjelovao u službenom programu na prestižnim Danima hrvatskog filma s nekoliko filmova, a kao samostalni autor na međunarodnoj Reviji jednominutnog filma 2003. godine u konkurenciji autora iz 46 zemalja osvojio Prvu nagradu međunarodnog ocjenjivačkog suda, dobitnik godišnje nagrade Županije Osječko-baranjske za 2003. godinu za izniman doprinos na području tehničke kulture kao autor nagrađenih filmova te kao mentor nagrađenih učenika na području filma, predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture).

Među prijavljenim filmovima iz četrnaest zemalja, od Argentine do Kanade, najviše iz Španjolske, osim iz Hrvatske iz koje ove godine nije bilo kandidata, odabrano je četrnaest radova. Treću je nagradu osvojio film Pljačka Alfonsa Diaza, a drugu Salata autorice Rut Angelina, oba iz Španjolske, dok je pobjednik osamnaestog Gastro Film Festivala njemačko-kanadska koprodukcija Mlijeko autora Samiramisa Kia.

Osamnaesti Gastro Film Festival održan je uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije te uz medijsko pokroviteljstvo STV-Televizija Slavonije i Baranje, Osijek031.com, drum.hr i Tranzistor.hr. Autorica festivalskog vizuala je osječka multimedijska umjetnica i članica Video kluba Mursa Ida Đurkić. Direktor GFF-a Branko Hrpka najavio je i održavanje devetnaestog, s nadom da će biti održan u normaliziranim uvjetima.

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Slavljenički, a skromno 08.07.2020.
Održan 18. Gastro film fest u Osijeku 08.07.2020.
Hrvatski filmski ljetopis – 100 / 2019. 01.07.2020.
Željko Radivoj 01.07.2020.
Pod zvjezdanim nebom 24.06.2020.
POZIV NA BESPLATNU „See/Touch/Try“ RADIONICU VIDEO KLUBA „MURSA“ 24.06.2020.
Krenule prijave za 16. Ljetne filmske radionice 24.06.2020.
LJŠFG 11 17.06.2020.
Od dokumentaraca do dječjeg filmskog stvaralaštva 17.06.2020.
Ove godine online 17.06.2020.
1-10/4674
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .





















Statistika posjeta