english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

U znaku sunca

Stručni žiri je na 26. filmskoj reviji mladeži nagradu za najbolji animirani film dodijelio Strašnom zmaju Josipa Skledara i Jurice Nikolića, FKVK Zaprešić, o selu iza sedam mora i sedam gora u kojem žive dobre i radišne žene, za dokumentarni film Lenuzziju Marine Jurčić, Kinoklub Karlovac, o ekscentričnom tinejdžeru Leonu, a posebno o njegovoj ljubavi prema kemiji, dok je za igrani nagradu odnio Pisac, koji je dobio i nagradu publike. Najbolji film u slobodnoj formi je namjenski, nastao povodom natječaja HAK-a, u jednom kadru i dug svega četrnaest sekundi, Ne budi konj samostalnog autora Luke Kraljevića iz Zagreba, o važnosti poštivanja prometnih pravila.     

U kategoriji Four River Film Festivala najbolji je animirani film Divitation Dave Georgia Maddena, Carmel Colege, Velika Britanija, o ovisnosti o grickalicama, dokumentarni rad Autoportret Marije Mihaljević, Privatna umjetnička gimnazija Zagreb, o boravku anoreksične djevojke u mentalnoj bolnici, igrani film God's Child Hanne Rosén, Katrinebergs folkhögskola, Švedska, o nastojanju djeteta da dosegne razinu boga u društvenoj hijerarhiji, a u slobodnom stilu film Putnici Archija Dunhama, UWE Bristol, Velika Britanija, o svakodnevnim putnicima u gradu koji naizgled bezglavo putuju lijevo-desno.

Žiri mladih je najboljim glumcem proglasio Brendana Leea Hickeyja, SAD, u filmu Posebna svojstva indonezijske pjegave drvene žabe, koji je iznenađujuće snimljen na 16mm vrpci, a glumicom Miky Bolo, Rumunjska, za film Zamotan, o pretjeranoj reakciji prevarene djevojke. Najbolji redatelji su Richard O'Hanlon i Daniel Brand-Sinyinza za film Male geste, Velika Britanija, o stvaralačkim problemima starijeg umjetnika, najbolja scenaristica Katarzyna Orlowska u filmu Distanca, Poljska, o ljudskoj usamljenosti i strahu od pokušaja njenog rješavanja, najbolji snimatelj Lovro Sabljak, samostalni autor iz Zaprešića, za film Don't look behind, o čudnim stvarima koje se događaju, a najbolje je ne osvrtati se, dok je najbolja montažerka Nina Damjanović iz Rijeke, za rad na filmu Stick Hit The Fan, o problemu nošenja antikoronskih maski na poslu.

Najboljim filmom i osvajačem Grand Prix-a proglašen je šesnaest minuta dugi rad Zalij mi cvijeće španjolskog autora Jordija Sanza, koji govori o zadnjem susretu majke i sina, čega naravno u tom  trenutku nisu svjesni. Nagrada publike otišla je filmu Pisac Mihaela Kuzmičića, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, a govori o prožimanju likova iz scenarija sa realnim životom, dok je Žutu zastavu za doprinos nenasilju na filmu dobio film Pokreni solidarnost Karla Borovečkog, Medicinska škola Osijek, o pisanju razglednica koje učenici osnovnih i srednjih škola šalju poznatim ili posve anonimnim osobama, ukazujući na probleme u zajednici i tražeći njihovo  aktivno djelovanje.

Revija i Festival, koji su ove godine prošli u sunčanoj i toplojatmosferi, bez ijednog kišnog dana, okončani su najavom održavanja 27. filmske revije mladeži i jubilarnog, 15. Four River Film Festivala rujna 2022. godine, konačno, svi se nadaju, bez pandemijskih problema i u sasvim normalnim uvjetima!

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Otvorene prijave za 27. Filmsku reviju mladeži i 15. Four River Film Festival
Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
Učenje i zabava
Žuto i zlatno
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
Promocija knjige Film u školi Ane Đordić 27. svibnja u Rijeci 26.05.2022.
Everest: Mladi Jeti novi je filmski naslov u sklopu programa Senzornih projekcija 26.05.2022.
Programi Kino kluba Split u lipnju 26.05.2022.
Pred nama je 13. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih 21.05.2022.
Proglašeni najbolji filmovi natječaja „Stop Motion Scena 2022.” 19.05.2022.
ZATVORENE PRIJAVE ZA 9SFF 19.05.2022.
Filmska naSTAVa donosi čak 69 filmskih ostvarenja za osnovne i srednje škole! 18.05.2022.
Bilankov: film Još jedna runda na originalan način emitira emotivnu potrebu za promjenom životne perspektive 18.05.2022.
Posljednji poziv za prijavu filmova na 20. Gastro film fest 18.05.2022.
PSIHODELIČNI 8MM SNOVI BRAĆE BUHAROV NA KRATKOM UTORKU 18.05.2022.
1-10/5234
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta