english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

U znaku sunca

Stručni žiri je na 26. filmskoj reviji mladeži nagradu za najbolji animirani film dodijelio Strašnom zmaju Josipa Skledara i Jurice Nikolića, FKVK Zaprešić, o selu iza sedam mora i sedam gora u kojem žive dobre i radišne žene, za dokumentarni film Lenuzziju Marine Jurčić, Kinoklub Karlovac, o ekscentričnom tinejdžeru Leonu, a posebno o njegovoj ljubavi prema kemiji, dok je za igrani nagradu odnio Pisac, koji je dobio i nagradu publike. Najbolji film u slobodnoj formi je namjenski, nastao povodom natječaja HAK-a, u jednom kadru i dug svega četrnaest sekundi, Ne budi konj samostalnog autora Luke Kraljevića iz Zagreba, o važnosti poštivanja prometnih pravila.     

U kategoriji Four River Film Festivala najbolji je animirani film Divitation Dave Georgia Maddena, Carmel Colege, Velika Britanija, o ovisnosti o grickalicama, dokumentarni rad Autoportret Marije Mihaljević, Privatna umjetnička gimnazija Zagreb, o boravku anoreksične djevojke u mentalnoj bolnici, igrani film God's Child Hanne Rosén, Katrinebergs folkhögskola, Švedska, o nastojanju djeteta da dosegne razinu boga u društvenoj hijerarhiji, a u slobodnom stilu film Putnici Archija Dunhama, UWE Bristol, Velika Britanija, o svakodnevnim putnicima u gradu koji naizgled bezglavo putuju lijevo-desno.

Žiri mladih je najboljim glumcem proglasio Brendana Leea Hickeyja, SAD, u filmu Posebna svojstva indonezijske pjegave drvene žabe, koji je iznenađujuće snimljen na 16mm vrpci, a glumicom Miky Bolo, Rumunjska, za film Zamotan, o pretjeranoj reakciji prevarene djevojke. Najbolji redatelji su Richard O'Hanlon i Daniel Brand-Sinyinza za film Male geste, Velika Britanija, o stvaralačkim problemima starijeg umjetnika, najbolja scenaristica Katarzyna Orlowska u filmu Distanca, Poljska, o ljudskoj usamljenosti i strahu od pokušaja njenog rješavanja, najbolji snimatelj Lovro Sabljak, samostalni autor iz Zaprešića, za film Don't look behind, o čudnim stvarima koje se događaju, a najbolje je ne osvrtati se, dok je najbolja montažerka Nina Damjanović iz Rijeke, za rad na filmu Stick Hit The Fan, o problemu nošenja antikoronskih maski na poslu.

Najboljim filmom i osvajačem Grand Prix-a proglašen je šesnaest minuta dugi rad Zalij mi cvijeće španjolskog autora Jordija Sanza, koji govori o zadnjem susretu majke i sina, čega naravno u tom  trenutku nisu svjesni. Nagrada publike otišla je filmu Pisac Mihaela Kuzmičića, Škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju, a govori o prožimanju likova iz scenarija sa realnim životom, dok je Žutu zastavu za doprinos nenasilju na filmu dobio film Pokreni solidarnost Karla Borovečkog, Medicinska škola Osijek, o pisanju razglednica koje učenici osnovnih i srednjih škola šalju poznatim ili posve anonimnim osobama, ukazujući na probleme u zajednici i tražeći njihovo  aktivno djelovanje.

Revija i Festival, koji su ove godine prošli u sunčanoj i toplojatmosferi, bez ijednog kišnog dana, okončani su najavom održavanja 27. filmske revije mladeži i jubilarnog, 15. Four River Film Festivala rujna 2022. godine, konačno, svi se nadaju, bez pandemijskih problema i u sasvim normalnim uvjetima!

Duško Popović
popovicdusko@yahoo.com


pošalji link | verzija za printanje

Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
Učenje i zabava
Žuto i zlatno
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
Dodjelom nagrada svečano zatvoreno jubilarno 60. izdanje Revije filmskog stvaralaštva djece 02.10.2022.
Otvoreno jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju! 30.09.2022.
10. Platformat u Kino klubu Split 28.09.2022.
Tečaj filmske umjetnosti u Kinoklubu Karlovac 28.09.2022.
Tonči Bakotin održat će javno predavanje o zvuku u Kino klubu Split 29. rujna u 18 - 22 sata 28.09.2022.
GreenDCP nagrada filmu Mjesta koja ne postoje 28.09.2022.
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece slavi 60. rođendan!
29. rujna - 2. listopada, Mali Lošinj
22.09.2022.
Prijavite se na 54. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 21.09.2022.
Kinoklubaši na festivalu 25 FPS 21.09.2022.
Transformacije 21.09.2022.
1-10/5326
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta