english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network

U okviru netom završenog Nordic Youth Film Festivala (NUFF) koji se od 2003. godine održava u gradu Tromsø na sjeveru Norveške održana je konferencija Youth Cinema Networka (YCN). NUFF je festival filmova mladih autora do 26 godina, koji ima međunarodnu selekciju te selekciju filmova autora iz nordijskih zemalja.

U YCN-u je i karlovački Four River Film Festival, međunarodni filmski festival filmova autora od 14 do 20 godina kojega zajednički organiziraju Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac. Four River Film Festival uživo je predstavljala je Ksenija Sankovid, a sudjelovala je i Marija Ratkovid Vidakovid, dugogodišnja članica Kinokluba koja je nastavila karijeru u Švedskoj, a ujedno je i koordinatorica YCN-a. Konferencija je održana po prvi puta u kombinaciji online i uživo te je online sudjelovala i Sanja Zanki Pejić ispred Kinokluba i Hrvatskog filmskog saveza.

Značajno je da je upravo na NUFF-u nastala ideja za YCN još 2012. godine, da bi ista bila utemeljena u Karlovcu 2013. godine za vrijeme 18. Filmske revije mladeži i 6. Four River Film Festivala te je u pripremi obilježavanje desete godišnjice rada Mreže u Karlovcu sljedede godine, opet za vrijeme Revije i Festivala.

Jedna od aktivnosti Youth Cinema Networka je i dodjela godišnje nagrade naziva Youth Cinema Network Award najboljim filmovima djece i mladih, koje za izbor nominiraju festivali i organizacije članice Mreže. Upravo je sada u Norveškoj objavljeno tko su ovogodišnji dobitnici. Detaljnije je moguće pogledati na ovoj poveznici https://vimeo.com/645708768

Ksenija je paralelno bila i članica žirija NUFF-a u međunarodnom žiriju. Uz nju su u žiriju bile i Alison McCloskey iz British Film Institutea (London, UK) te Radka Hoffmanová koja je predstavljala Young Film Fest - International Film Festival for Young Audiences (Prag, Češka) i International Film Festival ELBE DOCK (Ústí nad Labem, Češka i Dresden, Njemačka). Zajedno su odabrale najbolji film NUFF-a u međunarodnoj kategoriji, dok je drugi žiri odabrao najbolji film nordijskih zemalja. U međunarodnoj kategoriji u selekciji od 32 filma bila su i 2 filma hrvatskih autora - Još uvijek možeš pobijediti Marka Bičanida s Akademije dramske umjetnosti te Toranj Sunčane Brkulj s Akademije likovnih umjetnosti, no ovoga puta je nagradu osvojio američki film The Last Ferry from Grass Island.

NUFF i FRFF u proteklih desetak godina ostvarili su zanimljivu suradnju, a uz ostale partnere iz Youth Cinema Networka, zajednički osmišljavaju i provode raznovrsne aktivnosti u svrhu razvijanja audiovizulanog stvaralaštva mladih.


pošalji link | verzija za printanje

Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
U znaku sunca
Učenje i zabava
Žuto i zlatno
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
10. ANTIČKE FILMSKE VEČERI U VINKOVCIMA 29.06.2022.
Održan 30. Hrvatski festival jednominutnog filma 29.06.2022.
Radionica OŠ Mejaši Centra Lukas 24.06.2022.
Izabrano novo predsjedništvo i ostala tijela kluba 22.06.2022.
ODABRANI FILMOVI 9. STAR FILM FESTA 22.06.2022.
ESENCIJALNE ENERGIJE ANDREJA ZDRAVIČA NA KRATKOM UTORKU 15.06.2022.
Produžen je rok za prijavu filmova na 20. Gastro film fest za autore iz Hrvatske 15.06.2022.
Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom 15.06.2022.
Posljednji poziv za filmsku avanturu u dvorcu Stara Sušica! 15.06.2022.
Obogatite svoje znanje o medijskoj pismenosti na Školi medijske kulture u kolovozu u Varaždinu! 15.06.2022.
1-10/5259
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta