home 

Vedran Šamanović
(predsjednik)

Rođen 1968. u Splitu. Studirao na Odsjeku filmskog i TV snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Uz snimateljski rad na igranim i dokumentarnim filmovima, snimio je i režirao brojne glazbene i namjenske spotove, te kratkometražne namjenske filmove. Autor je brojnih eksperimentalnih filmova i video radova. Njegovi autorski filmovi prikazuju se na brojnim svjetskim festivalima. Video radove i fotografije izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i svijetu.
Od 1995. bavi se i pedagoškim radom pa kao predavač sudjeluje na brojnim filmskim radionicama i filmskim školama.

 

Boško Picula

Rođen 1973. u Šibeniku gdje se tijekom srednje škole počeo baviti novinarstvom na gradskim radijskim postajama. Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu studirao je politologiju i novinarstvo. Dobitnik je Rektorove nagrade. Nakon diplome magistrirao je međunarodne odnose, a na matičnom Fakultetu gdje je zaposlen kao asistent trenutačno priprema doktorat znanosti. Tijekom studija počeo je objavljivati u filmskom magazinu Hollywood, a filmske je kritike objavljivao i u Vijencu, Total Filmu, Globusu te Hrvatskom filmskom ljetopisu. Koautor je emisije o filmu Café cinéma i emisije o filmu za djecu i mlade Kokice na Hrvatskoj televiziji. Kao filmski kritičar radi za Hrvatsku televiziju (emisije Kokice i Dobro jutro, Hrvatska), Hrvatski radio (emisija Licem u lice) i web stranicu film.hr. Režirao je videospot za pjesmu Daleko skupine Batida, nominiran za glazbenu klupsku nagradu Zlatna koogla. Član je Hrvatskog politološkog društva, Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatskog društva filmskih kritičara.

 

Vjekoslav Živković

Rođen u Karlovcu 1983. Od 1995. do 2002. pohađa tečaj crtanja i slikanja kod akademske slikarice Aleksandre Gorete. Sudjeluje na dvadesetak grupnih izložbi i 1998. ima prvu samostalnu izložbu.

U Gimnaziji Karlovac 1999. godine u suradnji sa prof. Damirom Jelićem i nekolicinom kolega osniva školsku sekciju, Videodružinu Gimnazije Karlovac koja i danas djeluje i u sklopu koje je za vrijeme boravka u Gimnaziji sudjelovao u realizaciji tridesetak kratkometražnih filmova, animiranih, dokumentarnih i igranih, te napravio tri autorska animirana filma.

2002. god. sa nekolicinom kolega iz Videodružine osniva Kinoklub Karlovac gdje se i dalje bavi filmom, posebice animiranim i organizacijom, te pomaže mlađim članovima Kinokluba Karlovac i Videodružine Gimnazije Karlovac u realizaciji njihovih filmova. U istom od 2002. do 2007. obnaša dužnost dopredsjednika kluba.

2006. godine diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za animirani film i nove medije sa filmom „Žene na brodu“.

Od 2005. godine sudjeluje u realizaciji programa Škole crtanog filma „Dubrava“ u Narodnom sveučilištu Dubrava u Zagrebu, kao voditelj, gdje radi sa djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Od 2005. do danas bio je voditelj desetak radionica animiranog filma za djecu i mladež ( u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrava, Šibenskog dječjeg festivala, Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac).

Sa svojim autorskim filmovima sudjelovao je na brojnim domaćim i inozemnim filmskim festivalima, revijama i izložbama. Za iste je višestruko nagrađivan. Trenutno živi i radi na relaciji Karlovac – Zagreb.

 


Uvodna riječ
13. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži
1. Four River Film Festival

Gunja vlada!
Tri tisuće posjetitelja uživalo u dobrim filmovima 13.revije i 1.FRFF-a
13. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži
1. Four River Film Festival

Igrani su zakon!
Karlovac nastavlja u žutom tonu...
13. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži
1. Four River Film Festival

Sveta tri kralja
13. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži
1. Four River Film Festival

Snovi se ostvaruju
Karlovac hit destinacija za srednjoškolski film!
Karlovac postao hit destinacija za srednjoškolski film!
Karlovac danas postaje hit destinacijom za srednjoškolski film!
13. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva mladeži
1. Four River Film Festival

Srednjoškolski film u Karlovcu
Karlovac postaje hit destinacija za srednjoškolski film!
Poziv na press konferenciju 13. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži i 1. Four River Film Festivala
Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži na 10. Motovun Film Festivalu
13. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštava mladeži:
Karlovac postaje hit destinacija za srednjoškolski film!
Poziv na press konferenciju 13. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva mladeži
Izabran službeni program 13. Revije!