Zapis

Facebook HFS
66
2009
66/2009
KLUBOVI
FILMSKI USPJESI DUBROVAČKIH GIMNAZIJALACA

I ove godine učenici Gimnazije Dubrovnik sudjelovali su na Četvrtom festivalu kratkog filma srednjih škola Grada Sarajeva. Njihov film San moje stvarnosti redatelja Ivana Vojnića i glavnoga glumca Kenana Tanovića osvojio je posebnu nagradu za najbolji vizualni dojam. To je velik uspjeh mladog redatelja jer je u konkurenciji bilo još četrnaest dokumentarnih, igranih i animiranih filmova. Dubrovačku ekipu pored profesora Serdarevića i autora filma činili su Ena Mutapčić i Borna Ćutić. Nagrađeni filmovi bit će prikazani na Sarajevskom filmskom festivalu, koji se održava u kolovozu ove godine.

Filmaši iz dubrovačke Gimnazije

Veliki uspjeh postignut je i na Reviji amaterskog filma u Zagrebu, gdje je film Šapat bijesnog uma redatelja Ivana Vojnića, glumaca Andreja Đukića, Ivone Šućur, Kenana Tanovića i Enesa Karamehmedovića u izboru 27 filmova konkurencije mladih ušao u uži izbor najboljih revije. Šapat bijesnog uma zahvaljujući tom uspjehu pozvan je na Motovunski filmski festival.

Za 14. reviju hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva mladeži (Karlovac, 10–13. rujna 2009) prijavljena su oba navedena filma, kao i dosad neprikazivan film Eksperiment 5.

SADRŽAJ

ZAPIS