Zapis

Facebook HFS
66
2009
66/2009
KLUBOVI
POLA STOLJEĆA LIBURNIJA-FILMA

Kino-videoklub Liburnija-film, treća po starosti takva udruga u Hrvatskoj, ove je godine obilježila pedesetu obljetnicu stalna djelovanja, a središnji događaj bilo je otvaranje multimedijalne izložbe Pola stoljeća Liburnija-filma.

Izložba je svečano otvorena u Galeriji Državnog arhiva u Rijeci u petak, 15. svibnja 2009, točno na datum osnutka tadašnjega Kinokluba Rijeka, davne 1959.
Izložba predstavlja djelatnost kluba, njegove istaknute članove, projekte te uspjehe u četiri cjeline: klupske manifestacije i projekte, prezentaciju kamera i projektora kao svojevrstan vremeplov filmske tehnike, retrospektivu filmova te predstavljanjem članova, posebno onih koji su autorskim radom ili entuzijazmom obilježili povijest kluba.

Obilježavanje 50. obljetnice KVK Liburnija-film u 2009. u znaku je nastavka
istraživanja bogate povijesti Kluba u mnogim segmentima njegova djelovanja.
Jedan od ciljeva izložbe bio je okupiti i što veći broj članova, pojedinaca i predstavnika ustanova koji su tijekom pet desetljeća Liburnija-filma obilježili njegov rad i pomogli stvaranju klupske tradicije.

Svrha je izložbe apelirati u javnosti na sve koji informacijom, dokumetnima ili audio-vizualnim zapisima mogu pridonijeti aktualnom istraživanju filmografije i popisa članstva, kao i ostalih podataka o povijesti kluba.
Rezultati tog istraživanja, osim zaloga budućim generacijama, trebali bi biti temelj za realizaciju filma te monografije u povodu 50. godišnjice Kluba.

SADRŽAJ

ZAPIS