Prijavi svoj film

OCJENJIVAČKI SUD

IGOR BEZINOVIĆ
Igor Bezinović rođen je u Rijeci 1983. godine. Diplomirao je filozofiju, sociologiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je petnaestak kratkometražnih filmova i dugometražni dokumentarac „Blokada“. Radi kao predavač na Restartovoj Školi dokumentarnog filma, a predavao je i na radionicama brojnih filmskih udruga diljem Hrvatske (Pulska filmska tvornica, Refineri, VANIMA, Blank, DORF, Djeca susreću umjetnost, Luksuz produkcija, Dokuma, KKS, itd.). Filmom se bavi profesionalno i amaterski. Fragmente o svakodnevici i metafizici objavljuje na Tumblr blogu Lavandin. 


Igor Bezinović

BOŽIDAR TRKULJA
Božidar Trkulja (1975.), završio je Školu za tekstil, kožu i dizajn, a studirao je teologiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu. Od 1997. radi kao novinar i filmski kritičar u tiskanim medijima (Vjesnik, Forum, Lider, Zapis…), a potom i na Hrvatskoj televiziji (Animatik, Posebni dodatci). Član je Društva hrvatskih filmskih kritičara. Sudjelovao je u radu žirija (Festival igranog filma u Puli, Kratkofil plus, Supertoon…), te selekcijskim komisijama (Animafest, Dani hrvatskoga filma, VAFI).  
Autor je nagrađivanog lutkarskog stop-animacijskog filma „Priča s početka vremena“ (2012.), a trenutačno radi na drugom filmu - "Posljednji izazov". Idejni je autor i scenarist stripa "Akademija čuda" (Modra lasta) te autor izložbi "Od stripa do animiranog filma" i "Lutka u hrvatskom animiranom filmu".
Piše scenarije za stripove i animirane filmove, te aktivno radi na promicanju animiranoga filma.


Božidar Trkulja

SILVESTAR KOLBAS
Silvestar Kolbas, snimatelj, redatelj i fotograf, rođen je u Petrovcima 1956. godine. Diplomirao je filmsko i televizijsko snimanje 1982. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Danas je redoviti profesor na istoj školi. Radio je na HRT (ranije TV Zagreb) kao snimatelj od 1985.-1996. Vodio je mnogobrojne filmske radionice i tečajeve. Objavljivao i uređivao stručne radove iz područja snimanja. Snimio je više igranih i TV – filmova, serija i dokumentarnih filmova. Uautorskim dokumentarnim i eksperimentalnim filmovima, te fotografskim izložbama koristi autobiografsko ishodište, ali i problematizira vizualne medije.


Silvestar Kolbas

JURICA HIŽAK
Jurica Hižak rođen je 1975. u Varaždinu, diplomirao je fiziku na PMF-u u Zagrebu, a magistrirao na Međunarodnoj školi za napredne studije (SISSA) u Trstu, na području kognitivnih neuroznanosti. Vrativši se iz dalekog svijeta, osnovao je Trash Film Festival na čelu kojeg je bio direktor od 2006. do 2010. godine. Dobitnik je prve nagrade međunarodnog žirija na A-festu, Tuzla, 2009. godine za film „Prekažnjavanje“ i posebnog priznanja na 44.Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Đakovu za film „Long Banana“. Režirao je i producirao desetak kratkometražnih i srednjemetražnih filmova u produkciji Trash i produkciji Blank. Bio je član međunarodnog žirija FSFF-a, u Beogradu 2014. godine. Na Sveučilištu Sjever predaje fiziku i statistiku, radi doktorat na području evolucijske dinamike, zastupa paleo-prehranu, a u slobodno vrijeme bavi se pisanjem i muzikom.


Jurica Hižak

DINKA RADONIĆ
Dinka Radonić je rođena 1984. godine. 2009. diplomirala je filmsko i televizijsko snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Autorica je i snimateljica brojnih kratkih (igranih, dokumentarnih i eksperimentalnih) a asistentica je direktora fotografije i na nekolicini dugometražnih. 

Već godinama snima kronike brojnih hrvatskih filmskih festivala (Zagreb Dox, Zagreb Film Festival, Dani hrvatskog filma, Animafest Zagreb…), ali i promotivne i video spotove, te povremeno prihvaća i fotografske angažmane. Ima i iskustva i u radu na televiziji (snima, montira i režira kratke televizijske projekte) – dugogodišnja je vanjska suradnica na HRT-u.

Involvirana je i u edukativni segment filmske umjetnosti, te na taj način svoje znanje prenosi studentima, djeci i mladima, ali i svim zainteresiranim filmskim entuzijastima: predaje na Školi dokumentarnog filma  i Filmskoj početnici u organizaciji udruge Restart, a stalna je suradnica i u Školi medijske kulture, te ostalim sličnim projektima u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.


Dinka Radonić