home


 

Zvonimir Jurić

Zvonimir Jurić rodio se 1971. godine u Osijeku. Diplomirao je filmsku i TV režiju 1999. na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Režirao je nekoliko nagrađivanih dokumentarnih filmova i dva dugometražna igrana filma prema vlasitom scenariju (jedan punopravno s Goranom Devićem). Režirao je i nekoliko televizijskih serija i jedan dio omnibusa, za koji je također napisao scenarij. Trenutačno živi i radi u Zagrebu.

Filmografija

2009. „Žuti mjesec“, 10 min
- prikazan u natjecateljskom programu Berlinale 2010
- Srce Sarajeva za najbolji kratki film 2010

2009. “Crnci” , 78 min
- projekt je razvijan na scenarističkim radionicama Cinelinka Sarajevo Film Festivala 2006. godine i European audiovisual enterpreneurs (EAVE) 2007.
nagrade:
3 Zlatne Arene na Pula film festivalu 2009, Hrvatska
FIPRESCI nagrada Film Festival Cottbus 2009, Njemačka
specijalna nagrada za režiju Film Festival Cottbus 2009, Njemačka
Grand prix Ljubljana International Film Festival 2009, Slovenija
Grand prix Festival autorskog filma 2009, Srbija
Grand prix Crossing Europe Linz IFF 2010, Austria

2003. "Onaj koji će ostati neprimijećen", 89 min
nagrada: "Breza" - nagrada za najboljeg debitanta Pula Film Festival

2004. "Sex, Piće i Krvoproliće" -  redatelj trećeg dijela omnibusa, 20 min

Dokumentarni filmovi

2000. "Crnci su izdražali, a ja?" , 35 min
nagrada: najbolja montaža na festivalu Dani hrvatskog filma

1999. "Jurić: Tvrđa 1999" , 28 min
nagrada: najbolji dokumentarni film Motovun Film Festival

1996.  "Nebo ispod Osijeka", 24 min
nagrade: "Oktavijan" – nagrada kritike na festivalu Dani hrvatskog filma film festival i glavna nagrada na istom festivalu

 

Marinko Leš

Marinko Leš rođen je 1977. godine u Karlovcu. Apsolvent je sociologije pri Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 2008. godine završio je studij glume pri Akademiji dramske umjetnosti, također u Zagrebu.

Za glumu je vezan od malih nogu, kada se već s 12 godina učlanio u dramsku grupu karlovačkog gradskog kazališta Zorin dom, gdje je u periodu od 1989. do 2002. godine sudjelovao u preko dvadeset predstava. Nakon upisa na ADU, njegov talent prepoznale su i mnoge druge kazališne ustanove i filmski djelatnici, tako da je unazad deset godina radio na projektima Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, Dubrovačkih ljetnih igara, Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Dječjeg kazališta Trešnja, Kazališne družine Kufer, Zagrebačkog kazališta mladih, Istarskog narodnog kazališta, Scene Gorica, koprodukcijama Jadran filma, kratkim igranim filmovima, TV serijama i dr.

Od 1999. stalni je suradnik Hrvatske radio televizije, što kao spiker, što kao voditelj.

Trenutačno je na setu novog igranog filma Branka Ivande, „Lea i Darija“, te priprema više uloga u postavi „Heidi“ pri kazalištu Moruzgva.

 

Nikolaus von Uthman

Nikolaus von Uthmann, rođen 1973. godine u Hamburgu, započeo je svoju filmsku karijeru kao kritičar, pišući za What’s On York u Engleskoj 1994. godine. Nakon povratka u Njemačku počeo je pisati za domaće časopise o kulturi kao što su Cinema I Prinz.

1997. preselio se ponovno u Veliku Britaniju radi studija medijske produkcije na poznatom Cumbria College of Art & Design, završivši 2000. stupanj bakalaureata s posebnim priznanjima. Tijekom boravka u Engleskoj Uthmann je snimio i svoje prve filmove, Ball Trouble (1999.), To Date a Pachyderm (za koji je također napisao scenarij, 1999.) i Let’s Stay Friends (također i scenarij, 2000.) Za ovaj posljednji dobio je i prestižno priznanje, Royal Television Society Award (čiji je pokrovitelj princ Charles).

Ponovno u Njemačkoj, Uthmann je počeo raditi na reklamnim filmovima kao asistent režije, izvršni producent, montažer i redatelj za klijente kao što su BMW, Siemens, MAN, Toshiba, Max-Planck-Institut i dr., te pišući koncepte za oglase i društveno angažirane filmove.

U nešto malo slobodnog vremena, snimio je još jedan kratki film The Flat Hunter (na kojem je i autor scenarija, montažer i producent) 2003. godine, koji je prikazan na mnogo međunarodnih festivala, osvojivši Platinum Award za najbolju originalnu komediju na WordFestu u Hustonu 2005.

Otada je Nikolaus von Uthman nastavio zarađivati snimajući reklamne filmove, a osmislio je i idejne projekte i scenarije za nekoliko kratkih i dugometražnih filmova. 2008. godine uspješno je režirao svoj prvi glazbeni spot za Jaya Clifforda, u suradnji s glumcem i redateljem Zachom Braffom (Garden State). 2009. napisao je i režirao svoj peti kratki igrani film, Run Granny Run! – svoj prvi film ispod pet minuta i u potpunosti bez dijaloga. Ta crna komedija trenutno je na turneji po festivalima diljem svijeta do sada posjetivši 42 festivala u 19 zemalja na 5 kontinenata.

Uthmann trenutno piše dva scenarija za dugometražne filmove za dvije različite produkcijske kuće, i radi na pronalaženju međunarodnog producenta za svoj završeni scenarij za film Piccolo.

 


Uvodna riječ
Južnokorejski animirani film "Poljubac mačkice" osvojio Grand Prix Revije i Festivala!
15. filmska revija mladeži i 3. four river film festival
Dabrovi su za ljubav
15. filmska revija mladeži i 3. four river film festival
Osmijeh žutog dabra
15. filmska revija mladeži i 3. four river film festival
Tko je dabru slomio rep?
Treći festivalski dan: avanture šegrta Hlapića i projekcija Sviličićeva filma na Dubovcu!
Drugi festivalski dan: niz radionica i projekcija Grlićeva filma!
Otvoreni 15. Filmska revija mladeži & 3. Four River Film Festival!
15. filmska revija mladeži i 3. four river film festival
Grad na četiri kina
Prvi dan Revije i Festivala: kombinacija filmova, edukacije i zabave!
Dabar priprema Karlovac za srednjoskolski film!
15. filmska revija mladeži i 3. four river film festival
Žuti dabar
Karlovac postaje svjetsko središte srednjoškolskog filma!
Još nema kina, ali ima filma
Popratni program za sve uzraste: dječji filmski klasici i novi naslovi Grlića i Sviličića
Press konferencija povodom završetka selekcije
Izabran službeni program 15. Filmske revije mladeži i 3. Four River Film Festivala!
PRIJAVE ZA 15. FILMSKU REVIJU MLADEŽI I 3. FOUR RIVER FILM FESTIVAL SU U PUNOM JEKU