Novosti

Facebook HFS
13.10.2021.
Autor u gostima: Mario Papić

Ovog četvrtka, 14. listopada u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice sa zadovoljstvom predstavljamo snimatelja, montažera i redatelja Marija Papića koji će s okupljenom publikom i sa Zoom publikom razgovarati o svojim klubaškim filmskim početcima u Filmskoj autorskoj grupi Enthusia Planck, eksperimentalnoj sceni i autorima Samobora, kombinaciji televizijskog i autorskog rada i još o mnogo čemu.


Mario Papić

Također ćemo prikazati i zajednički komentirati pet njegovih kratkih filmova, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

https://bit.ly/PFTaugMP
Meeting ID: 852 2176 7773
Passcode: 606040

Mario Papić za sebe kaže da je dijete kino kluba FAGEP iz Samobora. U sklopi kluba stiče osnovnu filmsku naobrazbu te kao autor potpisuje oko 20-tak dokumentarnih i eksperimentalnih filmova, koji su prikazivani i nagrađivani na domaćim i međunarodnim festivalima. Iz prvotne ideje, da bi se filmom čovještvo još moglo i probuditi, razvila se tzv. profesija te je trenutno zaposlen kao redatelj: Marx je napravio razliku između neistine koja proizvodi sebe samu i istine života koja se ne da proizvesti.

PROGRAM

1. Prije kiše, 8’,
Kamera “samozatajno” bilježi svakodnevicu mještana u selu Gornji Rujani u Bosni i Hercegovini.

2. Zagreb, Hrvatska. 6’, 2007.
Fiksirana kamera na prozoru u Draškovićevoj ulici bilježi život na tramvajskoj stanici tijekom jednog dana.

3. 8 x 8, 10’, 2013.
Jedno poslijepodne u Sarajevu. Svakoga dana ljudi širom grada igraju ulični šah. Kao i profesionalci, i ulični šahisti imaju svoje navijače koji ih bodre i obasipaju korisnim prijedlozima.


8 x 8

4. Staklene oči, 16’, 2015.
Filmski portret Zagreba nastao snimanjem refleksija na objektima koji čine dio zagrebačkog krajolika. Oslikavajući grad njegovom refleksijom u samome sebi, redatelj pokušava oslikati samu dušu grada.


Staklene oči

5. Kaj to ja radim?, 15' 2020.
Odnos oca i kćeri sniman tijekom tri godine, počevši s rođenjem djeteta. Fokus je na negativnim emocionalnim stanjima te plaču djeteta koji je u toj dobi sveprisutan. Svrha je ogoljene strukture filma što autentičniji prikaz zbilje.


Kaj to ja radim?


Kaj to ja radim?

Ulaz u je besplatan. Događaj u Klubu se održava prema mjerama.
Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

https://bit.ly/PFTaugMP

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

KREĆE JUBILARNI 10. DUFF

10 godina filmskog stvaralaštva djece i mladih

DUFF slavi veliku obljetnicu! Festival filma djece i mladih zemalja Mediterana po deseti put svečano će otvoriti svoja vrata svim mladim filmašima u četvrtak, 14. listopada u 19 sati u Kinu Sloboda... »više

In memoriam

Pavao Štalter

25. studenoga 1929. – 5. listopada 2021.

Scenograf, animator, ilustrator, scenarist i redatelj animiranih filmova Pavao Štalter rođen je u baranjskom selu Karanac... »više

Dubrovnik Film Festival

Deseti!

Deseto izdanje Dubrovnik Film Festivala počinje u četvrtak, 14. listopada, svečanim otvaranjem u Luži u devetnaest sati, nakon čega će uslijediti prva revijska projekcija. U petak su na programu druga i treća službena projekcija u deset... »više

Dječji tjedan POU i VANIMA radionica animiranog filma

Često se kaže kako uvijek postoji barem jedan razlog za osmijeh. Ispravnost ove izreke potvrdili su polaznici i voditelji trodnevne radionice animiranog filma koju su pod nazivom „Osmijeh“ u povodu Dječjeg tjedna organizirali... »više