Novosti

Facebook HFS
31.03.2021.
Vodnjan film festival u Fažani film festival u Pulskoj filmskoj tvornici
VVF u FFF u PFT-u

Ovog četvrtka, 1. travnja s početkom u 20 sati ugostit ćemo jednodnevni filmski antifestival koji je nastao kao reakcija na karantenu 2020., a čije puno ime glasi Vodnjan film festival u Fažani film festival.

Festival/e će ispred Novog vodnjanskog filmskog vala predstaviti Eric Ušič, a Oleg Morović ispred Udruge Prostor urbane kulture i Kasarne Fažana.

Također ćemo prikazati i komentirati pet filmova koji su dobili najviše nagrada, a razgovor će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

Program se odvija u Klubu Pulske filmske tvornice (Stiglicheva 12) pred ograničenim brojem publike te na Zoom platformi.

http://bit.ly/VFFuFFFuPFTu
Meeting ID: 521 950 1568
Passcode: 103854

Vodnjan film festival u Fažani film festival je (među)narodni filmski festival posvećen nekonvencionalnim načinima i praksama filmskoga stvaralaštva. Naglasak je stavljen na nezavisnoj filmskoj produkciji, koja nadilazi ustaljene okvire kinematografije i ne uklapa se u standardizirane filmsko-festivalske obrasce.

VFFuFFF nastaje kao ideja grupe prijatelja iz Vodnjana kojima se priključuju i drugi prijatelji. Festival predstavlja 10 filmova snimljenih u Vodnjanu za vrijeme i nakon lockdowna. Manifestacija je natjecateljskog tipa, a o najboljim filmskim ostvarenjima i glumačkim performansima odlučuju publika i stručni žiri.

Kruna festivala je dodjela Zlatne strijele.

Žiri prvog VVFuFFF činili su Matija Debeljuh, Maša Drndić, Nika Ivančić, Mladen Lučić, Drago Mandić, Viktorija Novosel, Dino Popović i Zorko Sirotić.

Drugi VFFuFFF održat će se 10. srpnja, a u tijeku su prijave.

PROGRAM:

The curious case of Morticia's parcela
Nagrade: 1. mjesto žirija + najtužnija scena
12'00 minuta

Mistične malverzacije oko vlasništva nad parcelom u Krnici, koje rezultiraju misterioznom smrću Morticie Adams, dovode popularnu obitelj Adams pred sud. Sudnica ubrzo postaje arena oštrih prepucavanja i nadmudrivanja između odvjetnika Willa i Smitha, dok raspravu kontrolira staloženi i nepristrani Judge Michael. Defile različitih svjedoka podiže tenzije u sudnici, u iščekivanju ključnog svjedočanstva koje će nanovo pomiješati karte.

King Fear
Nagrada publike + 2. mjesto žirija + najgora gluma
11'43 minuta

U Kraljevini Perojske šume, dok mladi princ Frederik raskalašeno živi svoj dvorski život, njegov otac King Fear zabrinut je oko njegovog ponašanja. Dvorske prepirke prekida iznenadni povratak drugog sina, koji je u jednoj od svojih avantura nabasao na elitnu postrojbu kraljice Nažandre iz Krnjalože. Staro se rivalstvo između Perojske šume i Krnjalože ponovno rasplamsava, a dok pozadinske sile pletu mrežu izdaja i prevara, tajnoviti se šapat poput crnog oblaka spušta na Fearov dvor...

Ginocchio
Nagrada: 3. mjesto žirija
10'19 minuta

Poznati se lutak vraća u novom izdanju. Suvremena interpretacija Collodijeve priče propituje granice morala, obiteljske odnose, nadnaravne fenomene i stanje u školstvu. Britka i društveno osviještena priča vodi nas kroz labirinte emocija i kružne tokove promjenjivih stanja duha s jednostavnom, ali jasnom, porukom – samo jednom se živi.

Horor 2
Nagrada: najbolja smrt
10'11 minuta

Usred noći i nadolazeće oluje, grupa engleskih turista nailazi na napuštenu kuću. Ne shvaćajući riječi lokalnoga prosjaka, predvođeni mladom Selenom turisti odlučuju otvoriti vrata i prenoćiti u njoj...

James Bond: The Kiss Of Soyrus
Nagrade: /
5'30 minuta

Tajni agent 007, u vječnoj misiji protiv zla, nalazi se u vrlo neugodnoj situaciji. Naime, zlotvor Soyrus nadomak je postizanju svog cilja – sijanje tuge diljem planete. Oči u oči, hoće li moći, i ovog puta stat’ na kraj zloći? Nakon desetljeća stagnacije i suhoparnih izdanja, franšiza o popularnom tajnom agentu napokon je dobila zasluženo osvježenje.

----------------------------------

Ulaz je besplatan.

Svi koji žele prisustvovati projekcijama uživo, mole se da se jave na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zoom linka:

http://bit.ly/VFFuFFFuPFTu
Meeting ID: 521 950 1568
Passcode: 103854

---

Program kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova.

Još se stignete prijaviti – Frano Mašković, Đuro Gavran i Ilija Barišić gosti su na proljetnom ciklusu Filmske naSTAVe!

Prijave za proljetni ciklus online Filmske naSTAVe za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike otvorene su do 5. travnja 2021... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Sanja Biškup, prof.

Sanju je mama prvi put odvela u kino, u Varaždinu, kad je imala četiri godine, a gledali su Damu i skitnicu Walta Disneya. Pa nakon toga dugo pričali o svemu. Već je tad Sanja voljela u podrumu svoje zgrade, za male susjede i sestru, održavati mađioničarske i lutkarske predstave... »više

Filmske škole za djecu i mlade

Dvadeset godina Bacača Sjenki

Obilježavajući dvadeset godina uspješnog javnog, stvaralačkog, produkcijskog i aktivističkog rada Bacaća Sjenki, ovog je proljeća organizirano čak sedam novih Frooom! Filmske škole za djecu i mlade radionica... »više

Budite dio najstarijeg i najvećeg dječjeg filmskog događaja godine jer prijave za 59. Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece su otvorene

Prijavite svoja filmska ostvarenja do 1. lipnja 2021. godine! Ovogodišnja, 59. po redu Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece održat će se u Varaždinu... »više