Novosti

Facebook HFS
16.09.2020.
Otvorene su prijave na radionicu produkcije!
Od 25. – 27. 09. u Kino klubu Split (Ulica slobode 28, Dom mladih, 1.kat) održat će se Radionica produkcije pod vodstvom producenta Tibora Kesera.

Na trodnevnoj radionici polaznici će se upoznati s ulogom producenta, ali i produkcijske kuće kroz čitav proces realizacije filma: od inicijalne ideje, tijekom razvoja projekta, snimanja i post-produkcije pa do plasmana i promocije na različitim prikazivačkim platformama, odnosno distribucije. Fokus radionice usmjeren je na produkciju nezavisnih filmova, dokumentarnih i igranih, a održavat će se u popodnevnim terminima po četiri sata svaki dan. Polaznici će dobiti priliku s mentorom raditi na vlastitim projektima. U sklopu radionice u petak 25. 09. u 20 h održat će se i javno predavanje Uvod u produkciju audiovizualnih djela.

Prijave na radionicu otvorene su do 18. 09. 2020., a prijaviti se možete putem online obrasca OVDJE.

Za članove kluba sudjelovanje na radionici je besplatno, dok za sve ostale cijena trodnevne radionice iznosi 150 kn*. Broj mjesta je ograničen na 10 polaznika. U slučaju povećanog interesa, selekciju će vršiti voditelj radionice na osnovu dodatne dokumentacije. Prednost će imati polaznici koji već pripremaju vlastite projekte za realizaciju. Projekti mogu biti u različitim fazama realizacije.

O VODITELJU

Tibor Keser (1981) je producent koji živi i radi u Zagrebu. Sudjelovao je u nastanku mnogih nagrađivanih filmova svih duljina, oblika i rodova – igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih, hibridnih, TV serijala, komercijalnih i glazbenih videa. Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu kao i Akademiju dramske umjetnosti. Od 2014. surađuje s Restartom (www.restarted.hr) kao producent i izvršni producent na brojnim projektima. Koproducirao je brojne nagrađivane filmove diljem regije. Uključen je u profesionalne mreže poput Sarajevo Talent Campusa, Eurodoca, Berlinale Talents, Jihlava Emerging Producers te EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs čiji je bio stipendist 2019. godine. Član je Kino kluba Split, Hrvatskog društva filmskih djelatnika te je član uprave Hrvatske udruge producenata. 2019. godine je osnovao KOMPOT fokusirajući se na jedinstvene priče etabliranih autora iz Hrvatske i regije koji hibridnim ili inovativnim pristupom žele doseći međunarodnu publiku.

---

*napomena: za prve tri radionice u organizaciji kluba plaća se participacija u iznosu od 150 kn. Nakon završene tri radionice polaznici se mogu učlaniti u klub, te dalje radionice pohađati besplatno uz uvjet redovnog članstva. Novi članovi koji prethodno nisu pohađali edukativne programe, također imaju obvezu plaćanja prve tri radionice u organizaciji kluba.

---

Više o edukativnim programima Kino kluba Split možete pročitati ovdje.

Program su financirali Hrvatsko društvo filmskih redatelja i Hrvatski audiovizualni centar. Rad Kino kluba financiraju Zaklada kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Grad Split. Voditeljica programa je Sunčica Fradelić.

Tomislav Šakić na Filmskoj čitanci

Iduće predavanje održat će Tomislav Šakić u subotu 19. rujna u 19 sati u KKZ-u, a tema je Kratki spoj filma i naratologije... »više

Škola medijske kulture Dr. Ante Peterlić

Ana Manjaka, prof.

Profesorica hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Župa dubrovačka je ljubav prema filmu naslijedila preko majke jer je jedini dan kad je smjela ostati dulje budna bio kad je na televiziji išla emisija o filmu Crno-bijelo u boji... »više

Bjelovarski igrani film

Zapisivači: Pad

Petar Klinac je naravno najprije bio klinac, ali ne posve običan. Rano je zavolio film i sve vezano uz njega. Motao se tako i oko Udruge DOKUart u Bjelovaru te istoimenog festivala i nacionalnog natječaja za najbolji dokumentarni film osnovnoškolaca... »više

Otvaranje Dana hrvatskog filma

Pozivamo vas na otvaranje 29. Dana hrvatskog filma koji se održavaju od 16. do 19. rujna 2020. godine u Kinu Tuškanac u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza.
Otvaranje će se održati u srijedu 16.09.2020. s početkom u 19:00 sati u kinu Tuškanac... »više