Novosti

Facebook HFS
21.05.2014.
Logo sa dječjim rukopisom i superheroj sinkronizacije
Više od 100 radova pristiglo je u protekla dva mjeseca na adresu varaždinskog Festivala sinkronizacije – Sinkija. Komisija je teškom mukom izabrala najbolje idejno rješenje za logo kao i maskotu festivala.

Festival sinkronizacije – Sinki koji će se prvi puta održati od 13. do 15. lipnja u Varaždinu dobio je svoj vizualni identitet. U protekla dva mjeseca na adresu festivala stiglo je više od stotinjak radova iz cijele Hrvatske.

- Pred nama je stvarno bio težak zadatak. Radovi su bili kvalitetni i bilo se teško odlučiti. Sasvim slučajno za maskotu festivala izabrali smo rad učenika iz varaždinske Srednje strukovne škole Nina Kučine. Njegov nam se lik činio najbližim djeci. Autorica loga pak je zagrebačka akademska slikarica i dizajnerica Ivana Musić – rekao je producent festivala Hrvoje Selec koji je zajedno sa kolegicom Sandrom Malenicom te umjetničkim savjetnikom glumcem Robertom Ugrinom odlučio o pobjednicima natječaja.

Nagrada od 2.500 kuna

Pobjednicima natječaja Sinki festival uručio je i nagradu od 2.500 kuna.

- Sretna sam što je upravo moj logo pobijedio. Inače sam ljubitelj animiranih filmova, pogotovo Disneyevih, a jedno dulje vrijeme sam radila u studiju koji se bavi upravo dizajniranjem za animirane filmove pa mi je ostao taj "dječji" rukopis koji je vidljiv i u logu – kaže pobjednica natječaja Ivana Musić.

Nešto manje iskustva ima učenik 3. razreda grafičkog dizajna varaždinske Srednje strukovne škole Nino Kučina koji je superjunaka sinkronizacije radio uz mentorstvo profesorice Dunje Dobranić Štefan.

- Lik kojeg sam izmislio je superheroj koji štiti filmsku industriju. Htio sam da izgleda pametno i zato ima naočale, a obučen je onako kako se danas oblače mladi. Zbog sinkronizacije ima slušalice oko vrata – objasnio nam je Nino.

Besplatni filmovi i dječji disko

Festival sinkronizacije po prvi puta će se održati u Varaždinu od 13. do 15. lipnja u Kinu Galerija, a domaćin će mu biti najdraži profesor svih generacija – Profesor Baltazar. Inače, ideja o festivalu potekla je od glumca Roberta Ugrine kako bi i sinkronizaciji, zapostavljenoj grani dramske umjetnosti, odali priznanje. Festival će biti i nagrada djeci za kraj školske godine. U kinu će se besplatno prikazivati najnoviji animirani filmovi iz konkurencije festivala, održat će se radionica sinkronizacije, a za sve će biti organiziran i dječji disko. Svi programi bit će besplatni.

Predstavljanje autora: Elvis Lenić

Svojim ranijim radovima – dokumentarnom trilogijom “Cuki”, “Prašćina” i “Teza”, te “Lovom” - predstavit će se u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 22. svibnja, s početkom u 21 sat pulski višestruko nagrađivan autor Elvis Lenić... »više

POSEBNA PROJEKCIJA FILMOVA “PRIČA O MARI IZ VELOG VAROŠA” I “VELIKA LJEPOTA” U KINU TUŠKANAC – humanitarni projekt “HELP GUNJA”

Akademija dramske umjetnosti i Hrvatski filmski savez pozivaju Vas na posebnu projekciju studentskog kratkometražnog igranog filma “Priča o Mari... »više

Samostalna izložba Tomislava Gotovca u New Yorku

„Javno i intimno“ naslov je izložbe radova Tomislava Gotovca, istaknutog multimedijskog umjetnika, koja će biti otvorena u četvrtak, 22. svibnja 2014., u galeriji Alexander Gray Associate u New Yorku. Gotovac je tijekom svoje dugogodišnje umjetničke karijere upravo toj temi pridavao posebnu pažnju... »više

Filmska radionica

FROOOM

Namijenjena učenicima od devet do dvanaest godina, filmska radionica FROOOM u organizaciji Bacača Sjenki zanimljiva je kombinacija dramskih vježbi, vježbi tehničkoga tipa, vježbi filmskoga jezika, projekcija filmskih programa i vođenih diskusija o filmu... »više