Novosti

Facebook HFS
20.05.2014.
POSEBNA PROJEKCIJA FILMOVA “PRIČA O MARI IZ VELOG VAROŠA” I “VELIKA LJEPOTA” U KINU TUŠKANAC – humanitarni projekt “HELP GUNJA”

Akademija dramske umjetnosti i Hrvatski filmski savez pozivaju Vas na posebnu  projekciju studentskog kratkometražnog igranog filma “Priča o Mari iz Velog Varoša” redatelja Igora Šeregija i dugometražnog igranog filma “Velika ljepota” (La grande bellezza) redatelja Paola Sorrentina, koja će se održati u ponedjeljak 26. svibnja s početkom u 20 sati u kinu Tuškanac. Cijena ulaznice je 15 kuna,  a sav prikupljeni iznos uplatit će se na žiro račun Općine Gunja.

Studenti, profesori i zaposlenici Akademije dramske umjetnosti  organizirali su danas i sutra, utorak 20. svibnja i srijeda 21. svibnja, hitno prikupljanje potrebnih stvari za područja pogođena poplavama, te pozivaju sve studente Sveučilišta u Zagrebu, građanke i građane, da se odazovu inicijativi. Prikupljanje je organizirano na Akademiji, na adresi Trg maršala Tita 5, od 10 do 20 sati.

Izrazito su potrebne sljedeće stvari: voda, higijenske potrepštine, konzervirana hrana, odjeća (točan popis svih potrebnih stvari možete pronaći na društvenim mrežama i stranici Akademije dramske umjetnosti).

Također Vas obavještavamo da će se danas, 20. svibnja u 17 sati ispred Akademije dramske umjetnosti održati koncert studenata ADU u sklopu humanitarne akcije prikupljanja pomoći za stanovništvo Slavonije stradalo u poplavama.

Uz akciju hitnog prikupljanje potrebnih sredstava, u petak, 23. svibnja u dvorani F5 u Frankopanskoj 22 u 20.00 sati održat će se i humanitarna predstava “Rekonstrukcija”, ispita iz scenskog pokreta 2. godine studija Glume pod mentorstvom Ksenije Zec i Saše Božića.

Na Akademiji dramske umjetnosti trenutno studira 6 studenata koji dolaze upravo iz poplavljenih područja, a članovi Studija kreativnih ideja iz Gunje, inače udruge članice Hrvatskog filmskog saveza, koji su studenti režije, montaže i produkcije na ADU, napravili su i video kojim pozivaju sve svoje kolege na solidarnost i pomoć stanovništvu stradalom od poplava.

Građani se svakako pozivaju da, ukoliko mogu, svoj doprinos uplate donacijom na poseban žiro račun Općine Gunja: HR0924850031500005992. Donacije se mogu također uputiti pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen) za prikupljanje pomoći stanovnicima koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj.

Samostalna izložba Tomislava Gotovca u New Yorku

„Javno i intimno“ naslov je izložbe radova Tomislava Gotovca, istaknutog multimedijskog umjetnika, koja će biti otvorena u četvrtak, 22. svibnja 2014., u galeriji Alexander Gray Associate u New Yorku. Gotovac je tijekom svoje dugogodišnje umjetničke karijere upravo toj temi pridavao posebnu pažnju... »više

Filmska radionica

FROOOM

Namijenjena učenicima od devet do dvanaest godina, filmska radionica FROOOM u organizaciji Bacača Sjenki zanimljiva je kombinacija dramskih vježbi, vježbi tehničkoga tipa, vježbi filmskoga jezika, projekcija filmskih programa i vođenih diskusija o filmu... »više

Obljetnica HRT

Isprepletenost

Već od početka, kada je televizija u nas tek nastajala, neprofesijski su filmski autori imali u tom procesu istaknutu ulogu. Kadrovska je ekipiranost bila nedostatna, malo je bilo filmskih snimatelja i montažera... »više

Iz zbirke popratnog filmskog gradiva Hrvatskog filmskog arhiva

Hrvatski državni arhiv ima čast pozvati Vas na otvorenje izložbe Iz zbirke popratnog filmskog gradiva Hrvatskog filmskog arhiva u ponedjeljak 19. svibnja u 12 sati... »više