english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
60

(KLUPSKI) MOZAIK

DOKUMENTARNI FILM IRENE ŠKORIĆ NAGRAĐEN NA FESTIVALU U ŠKOTSKOJ

Dokumentarni film Vatra, voda, brašno redateljice Irene Škorić dobio je prvu nagradu za najbolji ekološki film na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma European Environmental and Arts Festival, koji je održan od 28. srpnja do 25. kolovoza 2007. u Dundee Cityu, Arbroathu i Perthu u Škotskoj. Glavna svrha festivala prikazivanje je dokumentarnih filmova o ljudskim pravima, zaštiti životinja i ekološkim temama, poticanje razmišljanja o alternativnom načinu života i edukacija o razlikama između bogatih i siromašnih zemalja.

Vatra, voda, brašno prikazuje dnevne rituale ljetnih stanovnika Sv. Klementa, otoka bez struje i tekuće vode pokraj Hvara. Kipari, profesori, glazbenici, arhitekti, studenti i učenici ondje na tren zaboravljaju uobičajeni život i prepuštaju se čarima robinzonskog života. Film je do sada sudjelovao na više od petnaest međunarodnih filmskih festivala (Eko film festival u Češkoj, Eco-etno-folk festival u Rumunjskoj, Gastro film festival u Osijeku, Kamera 300 u Bitoli u Makedoniji...) i osvojio nekoliko nagrada.

*** ***

Filmska škola Kinokluba Split
FILMSKA RADIONICA U PITOMAČI
EDO LUKMAN U WISSEMBOURGU
ONE TAKE NA SARAJEVO FILM FESTIVALU
FILM IRENE ŠKORIĆ U MILANU
FILIP PERUZOVIĆ FINALIST MEĐUNARODNOG NATJEČAJA ZA SCENARIJE
TREĆA NAGRADA ZAPREŠIĆKOM FILMU U GRČKOJ
DÜREROVU KODU BRONCA UNICA-E 2007.

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta