english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
60

(KLUPSKI) MOZAIK

EDO LUKMAN U WISSEMBOURGU

Voditelj ŠAF-a Edo Lukman bio je gost 7. međunarodnog festivala animiranih filmova održana od 12. do 20. studenoga u Wissembourgu (Francuska). Iako taj festival nije u rangu velikih svjetskih festivala poput Annecya, Zagreba, Hiroshime ili Ottawe, festival nudi vrlo zanimljiv i kvalitetan program animiranih filmova, od ponajboljih recentnih ostvarenja u kategoriji kratkih animiranih filmova, do dugometražnih animiranih filmova, raznih autorskih projekcija i retrospektiva (prikazana su i tri programa zagrebačke škole crtanog filma) i izložbi. Na festivalu je bilo nekoliko velikih imena svjetske animacije, Aleksandar Petrov iz Rusije, Piotr Dumala iz Poljske, Kinachiro Kawamoto iz Japana i Michel Ocelot iz Francuske (autor dugometražnog animiranog filma Azur i Asmar, koji dobio glavnu nagradu na Animafestu 2007 u Zagrebu).

Žiri festivala, u kojem je bila i Margit Antauer, dugogodišnja direktorica Animafesta, dodijelio je glavnu nagradu (Grand prix) filmu The Runt, autora Andreasa Hykadea iz Njemačke.

*** ***

Filmska škola Kinokluba Split
FILMSKA RADIONICA U PITOMAČI
ONE TAKE NA SARAJEVO FILM FESTIVALU
FILM IRENE ŠKORIĆ U MILANU
DOKUMENTARNI FILM IRENE ŠKORIĆ NAGRAĐEN NA FESTIVALU U ŠKOTSKOJ
FILIP PERUZOVIĆ FINALIST MEĐUNARODNOG NATJEČAJA ZA SCENARIJE
TREĆA NAGRADA ZAPREŠIĆKOM FILMU U GRČKOJ
DÜREROVU KODU BRONCA UNICA-E 2007.

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta