english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
60

(KLUPSKI) MOZAIK

FILM IRENE ŠKORIĆ U MILANU

Dokumentarno- eksperimentalni film Work in Progress (Rad u tijeku) scenaristice i redateljice Irene Škorić uvršten je u službenu selekciju izložbenog programa na 17. međunarodnoj izložbi videa i filma — Invideo Milano (International Exhibition of Video and Cinema Beyond), koja će se održati od 7. do 11. studenog u Milanu (Italija). Izložba će biti u galeriji Spazio Oberdan u Milanu.

Invideo je osnovan 1990. i najvažniji je talijanski događaj na polju eksperimentalnog filma i videa, te mu je u cilju promovirati autore iz Europske Unije.

Dokumentarno-eksperimentalni film Work in progress prikazuje stalnost ljudskog rada koji nema kraja. Dan radnika svodi se na svakodnevnu monotoniju pokreta: kuća — vlak — tramvaj — posao — tramvaj — vlak — kuća. Prošlost i sadašnjost prožimaju se u naporima. Taj avangardni dokumentarni film proučava vezu između teškoga ljudskog rada i ljudske otuđenosti tijekom desetljeća. Ništa se ne mijenja...

Film je nastao u produkciji Kino kluba Zagreb 2005, a premijerno je prikazan na Danima hrvatskog filma te je bio jedini predstavnik Hrvatske na Black and White Film Festivalu — festivalu crno-bijelog filma u Portu u Portugalu. Uvršten je u selekciju natjecateljskog Međuregionalnog programa na Festivalu dokumentarnog filma Dokma prošle godine u Mariboru u Sloveniji, sudionik je ovogodišnjeg festivala Cinerail u Parizu te je sudjelovao kao jedan od predstavnika recentne produkcije hrvatskog eksperimentalnog filma na Festivalu eksperimentalnog filma u Madridu 2006.

*** ***

Filmska škola Kinokluba Split
FILMSKA RADIONICA U PITOMAČI
EDO LUKMAN U WISSEMBOURGU
ONE TAKE NA SARAJEVO FILM FESTIVALU
DOKUMENTARNI FILM IRENE ŠKORIĆ NAGRAĐEN NA FESTIVALU U ŠKOTSKOJ
FILIP PERUZOVIĆ FINALIST MEĐUNARODNOG NATJEČAJA ZA SCENARIJE
TREĆA NAGRADA ZAPREŠIĆKOM FILMU U GRČKOJ
DÜREROVU KODU BRONCA UNICA-E 2007.

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta