english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
60

(KLUPSKI) MOZAIK

FILIP PERUZOVIĆ FINALIST MEĐUNARODNOG NATJEČAJA ZA SCENARIJE

Filip Peruzović, autor najboljega hrvatskog scenarija na prošlogodišnjem natječaju za scenarije kratkometražnog filma u organizaciji Nisi Mase i Palunka, kao jedan od deset finalista istog natječaja na razini Europe, pozvan je da sudjeluje u drugom izdanju European Short Pitch projekta 2008. u Francuskoj.

Ukupno 25 polaznika European Short Pitcha, koji će se održati od 29. siječnja do 5. veljače, prvo će proći kroz šestodnevnu scenarističku radionicu u normandijskom gradu Moulin d’Andé-Céci nakon čega ih čeka i službena pitching-prezentacija pred producentima i distributerima na najvažnijem europskom festivalu kratkoga filma u francuskom Clermont-Ferrandu. Radionica je zamišljena kao mjesto koje pruža mogućnost otvorene rasprave mladih autora zajedno s njihovim mentorima (Antoine Le Bos, Savina Neirotti) i zamišljena je kao kombinacija individualnog i grupnog rada. Cilj je projekta razvoj produkcije kratkometražnih filmova u Europi putem sustavna praćenja i poticanja projekata od početne faze njihova nastajanja. Projekt podupiru program MEDIA+ Europske Unije i kulturna fundacija Allianz.

Filip Peruzović rođen je 1986, student je Filozofskog fakulteta u Zagrebu i član Kinokluba Zagreb. Osim pobjede na ovom natječaju, na koji je u cijeloj Europi pristiglo više od sedamsto scenarija mladih autora, prethodno je njegov scenarij Taxideyo proglašen najboljim na scenarističkoj radionici Palunko 4 te je potom snimljen u režiji Mladena Burića i produkciji Hrvatskoga filmskog saveza i Propeler filma te prikazan na ovodišnjem izdanju Zagreb Film Festivala.

Palunko je projekt Hrvatskog filmskog saveza pokrenut 2003. sa svrhom razvoja kulture filmskog pisanja u Hrvatskoj. Nisi Masa međunarodna je asocijacija filmskih udruga koja povezuje raznorodne filmske inicijative u sedamnaest zemalja Europe te godišnje organizira velik broj filmskih radionica i seminara.

*** ***

Filmska škola Kinokluba Split
FILMSKA RADIONICA U PITOMAČI
EDO LUKMAN U WISSEMBOURGU
ONE TAKE NA SARAJEVO FILM FESTIVALU
FILM IRENE ŠKORIĆ U MILANU
DOKUMENTARNI FILM IRENE ŠKORIĆ NAGRAĐEN NA FESTIVALU U ŠKOTSKOJ
TREĆA NAGRADA ZAPREŠIĆKOM FILMU U GRČKOJ
DÜREROVU KODU BRONCA UNICA-E 2007.

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta