Revija djece, a što je to?  
Počeci Revije
Dosadašnji priredivači

93 ostvarenja uvrštena u natjecateljski program ovogodišnje 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Selekcijska komisija u sastavu Simon Bogojević Narath, Čejen Černić, Maja Flego, Boris Poljak i Slaven Zečević sinoć su donijeli odluku o čak 93 dječja filmska ostvarenja koja ulaze u natjecateljski program ovogodišnje 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, nacionalne manifestacije posvećene filmovima osnovnoškolaca.

Na ovogodišnju Reviju bila su ukupno prijavljeno 144 filma mladih autora što svjedoči o kvaliteti rada u području dječjeg filmskog stvaralaštva, kao dijela medijskog obrazovanja za koji se Hrvatski filmski savez kao priređivač Revije konstantno zalaže. Prijavljeni filmovi pristigli su iz svih dijelova Hrvatske, a u ovogodišnji natjecateljski program uvrštena su ostvarenja iz Čakovca, Donjih Kukuruzara, Dugog Sela, Fužina, Gračaca, Koprivnice, Korčule, Luke, Ivanovca, Macinca, Male Subotice, Orehovca , Osijeka, Rijeke, Sesveta, Slavonskog Broda, Splita, Šibenika, Varaždina, Velike Gorice, Vrbovca, Vrbnika, Šipana, Zadra, Zagreba i Zaprešića. Najagilnije skupine stižu iz Varaždina (Filmsko-kreativni studio Vanima s 20 uvrštenih filmova), Zaprešića (Foto kino video klub Zaprešić s 9 filmova u programu) te Čakovca i Zagreba (Škola animiranog filma Čakovec i Narodno sveučilište Dubrava s po 7 selektiranih filmova). Kao i posljednjih par godina, najzastupljenija je produkcija animiranih filmova koji obuhvaćaju više od polovice programa (čak 49 naslova), a slijede dokumentarni i igrani filmovi (s po 16 naslova), TV reportaža (8 naslova) i već godinama najslabije zastupljena otvorena kategorija (sa samo 4 naslova).

Autorima odabranih radova čestitamo i nadamo se da se vidimo za nešto više od mjesec dana u čak tri grada u kojima se ovogodišnja Revija održava: u Varaždinu, Ludbregu i Čakovcu uz priređivačku pomoć čak tri filmske udruge, odnosno družine: Filmsko-kreativnog studija Vanima iz Varaždina, Osnovne škole Martijanec iz Martijanca i Škole animiranog filma Čakovec iz Čakovca.

Inače, ovogodišnje Revijsko izdanje nudi mnogo novih sadržaja – između ostalog u okviru iste će se održati i Seminarsko-radionički program medijske pedagogije za voditelje filmskih družina iz regije (Hrvatske, Mađarske, Srbije i Slovenije) poduprijet od strane Agencija za mobilnost i programe EU, odnosno programa Erasmus+. Također, žiri djece će osim malih Čakovčana činiti i mladi filmaši iz Makedonije, Turske, Italije i Armenije, pa tako dječja Revija dobiva i internacionalni karakter.

Popis ostvarenja uvrštenih u natjecateljski program potražite na sljedećem linku.

12.08.2014.

Uvodna riječ
Dodijeljene nagrade 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva
… i još četiri filma
Na 52. Reviji nagrađeno 29 dječjih filmova
Trideset odabranih
Tri u jedan
Filmovi i zabava prvog dana Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Hladno?
92 najbolja filma osnovnoškolaca na Reviji filmskog stvaralaštva djece
Rad i veselje
Obgrljeni barokom
Voditelji filmskih družina učit će od mladih
Raskošne boje jeseni
Za 10 dana očekuje nas 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece - nije sve isto kao lani, ili?
93 ostvarenja uvrštena u natjecateljski program ovogodišnje 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Završio Svjetski summit medija za mlade!
Jura, Lucija, Miran i Rebeka predstavljaju Hrvatsku na Festivalu Giffoni Experience u Italiji – u dobrom društvu s Richardom Gereom i Alanom Rickanom
Odgođena odluka ocjenjivačkog suda 52. Revije
ZADNJI DANI ZA PRIJAVU FILMOVA NA 52. REVIJU HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE
Tri domaćina 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Four River Film Festival povezuju se s Giffoni Experience – najvećim svjetskim festivalskim brendom filmova za djecu
Filmovi djece na Dječjem festivalu u Cinestaru!
Hrvatski filmski savez gostovao na DORF-u!
OTVORENE PRIJAVE ZA 52. REVIJU HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE