Revija djece, a što je to?  
Počeci Revije
Dosadašnji priredivači

Tri domaćina 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

Ove godine uz već iskusne domaćine Šafovce iz Čakoveca i Vanimatore iz Varaždina, po prvi puta u toj će se ulozi naći i osnovnoškolci iz Osnovne škole Martijanec koji će nas ugostiti drugog dana Revije u Ludbregu.

Iako su prvi puta sa filmom na Reviji sudjelovali prošle godine u Kutini, na inicijativu učiteljice Spomenke Struški preuzeli su dio domaćinstva uz puno entuzijazma nastavljaju svoji filmski put koji je podržala i ravnateljica škole Sonja Huzjak.

Osnovna škola Martijanec nastala je davne 1825. godine kada je martijanečki župnik Antun Kuntarić u dogovoru s grofom Bartolom Patačićem, vlasnikom dobra Martijanec, osnovao je prvu pučku učionicu za obučavanje muške i ženske mladeži. Od tada do današnjih dana prostor predviđen za školu, pa i školska zgrada, često je mijenjana. Gradnja nove školske zgrade završena je 1971. godine, a školska dvorana površine 740 m2 otvora je u studenom mjesecu 2003. godine. Školu pohađa više od 200 učenika raspoređenih u 16 razrednih odjela, a zaposleno je 43 djelatnika. Škola je posebno prepoznatljiva po Učeničkoj zadruzi "Jabuka", koja postiže zapažene rezultate, a za svoj rad je dobila brojna priznanja i na državnoj razini. Zadruga ima nekoliko sekcija: Mladi voćari, Mladi cvjećari, Mladi vrtlari, Mladi pletači i Mali kreativci. Škola je dobila i status Međunarodne Eko-škole.

Dio posla učenici OŠ Martijanec su već odradili, a to je vizualni identitet za 52. reviju. Tako je u sklopu školske likovne grupe pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Sonje Đurkin nastao plakat kojeg je finalno izradio učenik Bernard Lelak.

Do 15. lipnja traju prijave za 52. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, pa osnovnoškolce pozivamo da svoje nove filmske radove prijavite kako bi se svi zajedno mogli družiti u čak tri grada domaćina!

03.06.2014.

Uvodna riječ
Dodijeljene nagrade 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva
… i još četiri filma
Na 52. Reviji nagrađeno 29 dječjih filmova
Trideset odabranih
Tri u jedan
Filmovi i zabava prvog dana Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Hladno?
92 najbolja filma osnovnoškolaca na Reviji filmskog stvaralaštva djece
Rad i veselje
Obgrljeni barokom
Voditelji filmskih družina učit će od mladih
Raskošne boje jeseni
Za 10 dana očekuje nas 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece - nije sve isto kao lani, ili?
93 ostvarenja uvrštena u natjecateljski program ovogodišnje 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Završio Svjetski summit medija za mlade!
Jura, Lucija, Miran i Rebeka predstavljaju Hrvatsku na Festivalu Giffoni Experience u Italiji – u dobrom društvu s Richardom Gereom i Alanom Rickanom
Odgođena odluka ocjenjivačkog suda 52. Revije
ZADNJI DANI ZA PRIJAVU FILMOVA NA 52. REVIJU HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE
Tri domaćina 52. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece
Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva djece i Four River Film Festival povezuju se s Giffoni Experience – najvećim svjetskim festivalskim brendom filmova za djecu
Filmovi djece na Dječjem festivalu u Cinestaru!
Hrvatski filmski savez gostovao na DORF-u!
OTVORENE PRIJAVE ZA 52. REVIJU HRVATSKOG FILMSKOG STVARALAŠTVA DJECE