Početna stranica
Početna stranica Prijavljeni filmovi Natjecateljski program Programski raspored Revijske projekcije O nama Grad domaćin Klub domaćin Reviju podupiru Foto priča Kontakt Arhiva


 

44. Revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u Đakovu

Zahvaljujući domaćinu 44. revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u prilici ste pored uživanja u dobrim filmovima i druženju sa istinskim zaljubljenicima u film, uživati i  ljepotu pitome i ravne, njivama bogato nakićene Slavonije. Uživati gostoprimstvo i srdačnost slavonskog čovjeka, kušati daleko poznate slavonske delicije te uz slavonsku pjesmu i topot zauzdanih konja sa osmjehom na licu i sjajem u oku prisjeti se dobrih davnih vremena i šetajući gradom koračati kroz povijest stvaralaštva i nastanka naprednih dijela i ideja.

Đakovo je mali grad u Srcu Slavonije poznat po svojoj arhitekturi, bogatoj povijesti, kulturnim manifestacijama i prirodnim ljepotama. Davne 1951. godine zahvaljujući grupi entuzijasta, zaljubljenika u fotografiju i film dogodila se ljubav između stanovnika grada i umjetnosti stvaranja i gledanja filma. Te davne 1951. godine u ozračju stvaralaštva i naprednih ideja osnovan je Foto kino klub Đakovo. Na ideji amaterizma i ljubavi prema filmu realizirani su mnogi značajni i uspješni projekti. Sa željom da zabilježi i očuva trajne vrijednosti slavonskog mentaliteta i života, običaja i folklorne baštine Foto kino klub Đakovo nastavlja sa organizacijom Festival filmova o folkloru, danas pod nazivom Etno film festival - Srce Slavonije i međunarodnim karakterom. Festival Srce Slavonije je nastavak nekadašnjeg festivala 3F - Festivala filmova o folkloru koji se u Đakovu održao šest puta, u razdoblju od 1976. do 1986. godine. Iskustvo Međunarodnog Etno film festivala, projekcije na otvorenom, uživanje u filmu i znamenitostima grada, druženje i brojni kontakti dovoljan su razlog da dođete u Đakovo.

Zato Vas pozivamo da svoje ideje pretočite u pokretne slike, a nama ih pokažete na velikom platnu. Bila bi nam neizmjerna čast ugostiti Vas u našemu gradu i na 44. reviji hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Foto kino kluba Đakovo. Nadamo da ćete svojim prisustvom uveličati ovo događanje i tako biti poticaj za svaki idući festival svim našim sugrađanima i filmašima iz zemlje.

Naš je cilj ovim festivalom stvoriti kreativnu i opuštenu atmosferu za razmjenu ideja i jedinstveno i prepoznatljivo mjesto susreta s filmskom industrijom koja oživljava različite običaje i kulturu. Želimo da budete naši gosti i razmijenite s nama Vaše ideje i iskustva, a svoj boravak u Đakovu pretvorite u kratki i ugodni odmor.

Srdačno vas očekujemo u nadi da će posjet Đakovu doprinijeti nastanku zanimljivih i novih ideja i djela.

Vaši organizatori

 

 

Uvodna riječ
44. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Odzvoni
44. REVIJA SVEČANO ZATVORENA – VIDIMO SE SLJEDEĆE GODINE U PULI!
44. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Okrugline
44. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Bećarski paprikaš
44. rola amaterskog filma se zavrtila!
44. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Đakovo
U petak Đakovo postaje središte hrvatskog neprofesijskog filma
44. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva
Cifre
ODABRANI FILMOVI ZA 44. REVIJU U ĐAKOVU!
Mjesec dana do 44. Revije hrvatskog filmskog i video stvaralaštva u Đakovu: Rekordan broj prijavljenih radova!
Prijavite se na 44. reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva – PRIJAVE OTVORENE JOŠ ČETIRI DANA!
Otvorene su prijave za 44. reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva!