50. REVIJA SLUŽBENO OTVORENA. TRI DANA DJEČJE FILMSKE KREATIVNOSTI SU PRED NAMA!

Hrvatsko narodno kazalište u Zadru u devet sati ujutro bilo je ispunjeno do zadnjeg mjesta: mladim filmašima iz cijele Hrvatske, zadarskim filmofilima i njihovim roditeljima.  50., jubilarnu reviju hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog filmskog saveza i OŠ Stanovi iz Zadra službeno su otvorile Andrijana Baždarić i Stela Čulo, učenice drugog razreda škole domaćina.

Sve prisutne pozdravili su i ravnateljicaškole domaćina Jurka Šaban, dogradonačelnik grada Zadra Dražen Grgurević, ravnatelj Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i član izvršnog odbora Hrvatske zajednice tehničke kulture Duško Kralj, dr. sc. Srećko Listeš, viši savjetnik i tajnik državnog povjerenstva 50. RevijeRevije filmskog i videostvaralaštva djece i Vera Robić Škarica, tajnica Hrvatskog filmskog saveza. Dok su se domaćini zahvaljivali na ukazanoj časti organizacije ove slavljeničke manifestacije, gđa. Robić Škarica je istaknula, kako je predivna činjenica da je u posljednjih 50 godina ovom manifestacijom prodefiliralo preko 4000 mladih filmaša. Također, upravo u ovom trenutku se u Los Angelesu odvija retrospektiva hrvatske animacije u okviru koje se predstavlja najstariji hrvatski filmski klub, Škola animiranog filma Čakovec (na Reviji zastupljena s čak devet ostvarenja), dok se u sklopu prezentacije hrvatske kulture u Parizu prikazuje i film iz Filmskog-kino-video-kluba Zaprešić(na Reviji zastupljeni s čak petnaest ostvarenja).Ima li boljeg dokaza da na ovim mladim filmašima uistinu svijet ostaje? Svečano otvaranje zaključeno je prvom revijskom projekcijom u okviru koje je prikazano 12 dječjih ostvarenja.

Revija se danas nastavlja sa cjelodnevnim projekcijama najkreativnijih mladih filmaša iz Hrvatske. U sklopu četiri revijske projekcije danas će biti prikazano još 42 filma.Cure su oduševljene. Puno im znači iskustvo koje steknu družeći se s filmašima iz ostalih dijelova Hrvatske, riječi su voditeljice Filmske družine Zag iz zagrebačke Dubrave, Melite Horvatek Forjan. Ovo je tek početak. Pred nama su još tri uzbudljiva filmska dana ispunjena dječjom kreativnošću i filmskom igrom.

Za sve dodatne infromacije stojim Vam na raspolaganju. U prilogu se nalaze fotografije sa otvaranja kao i audio zapisi ravnateljice OŠ Stanovi, Jurke Šaban, Vere Robić Škarice ispred HFS-a i djece koja su otvorila Reviju.

http://www.hfs.hr/hfs/festival759/djeca_otvoreno.mp3
http://www.hfs.hr/hfs/festival759/jurkasaban_otvaranje.mp3
http://www.hfs.hr/hfs/festival759/vera_otvorenje_la.mp3

05.10.2012.

Uvodna riječ
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Frtalj +
50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece službeno zatvorena – trijumf Foto kino video kluba Zaprešić iz Zaprešića!
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Od Zadra do Zadra
50. revija u punom zamahu!
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Oleanderi i more
50. REVIJA SLUŽBENO OTVORENA. TRI DANA DJEČJE FILMSKE KREATIVNOSTI SU PRED NAMA!
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Cesta duga pedeset godina
50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece / Promjena termina otvaranja
50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece - VELIKO SLAVLJE POČINJE
U četvrtak u Zadru počinje jubilarna 50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
U PROGRAM 50. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEO STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 96 RADOVA!
Odgođena odluka ocjenjivačkog suda 50. Revije