U četvrtak u Zadru počinje jubilarna 50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!

Od 4. do 7. listopada Zadar postaje mjesto susreta za dvjestotinjak ponajboljih osnovnoškolskih filmskih stvaraoca i njihovih mentora. Naime, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, Agencije za odgoj i obrazovanje i Osnovne škole Stanovi krajem ovog tjedna u Zadru će se održati 50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece.

Ovaj vitalni 50-godišnjak zasigurno je jedan od najveselijih hrvatskih filmskih festivala. Djelatnicima Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru gdje će se odvijati većina programa sasvim sigurno ta četiri dana neće biti dosadna s obzirom da će ugostiti ponajbolje mlade filmaše iz svih dijelova Hrvatske. U osam revijskih projekcija prikazat će se 96 filmova. Iako su prema broju ostvarenja najzastupljeniji  Filmski kreativni studio Vanima iz Varaždina, Foto kino video klub Zaprešić iz Zaprešića, Škola animiranog filma iz Čakovca i Narodno sveučilište Dubrava iz Zagreba, ostaje neizvjesno do posljednjeg trenutka čiji će se filmovi okititi lovorikama. O svemu će odlučiti ocjenjivački sud u sastavu: Simon Bogojević Narath, priznati hrvatski animator, Maja Flego, novinarka po profesiji, a danas djelatnica Ureda pravobraniteljice za djecu, Krešimir Mikić, sveučilišni profesor s velikim iskustvom upravo u nastavi medijske kulture, Boris Poljak, jedna od ponajboljih hrvatskih direktora fotografije, Snježana Tribuson, eminentna filmska i TV redateljica i Slaven Zečević, u svakom slučaju najzaposleniji hrvatski filmski montažer.

Izuzev bogatog natjecateljskog programa, na Reviji će se moći pogledati i retrospektiva dosadašnjih 50 godina. Sve je započelo 1962. godine u Zagrebu, kada je u organizaciji Društva naša djeca na Reviju bilo prijavljeno 27 radova. Komparacije radi na ovogodišnje izdanje prijavljeno ih je čak 194. Ulaz na sve projekcije je slobodan, a detaljan raspored možete pogledati na: http://www.hfs.hr/hfs/festival_759_home.asp Od 04. do 07. listopada vidimo se u Zadru!

01.10.2012.

Uvodna riječ
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Frtalj +
50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece službeno zatvorena – trijumf Foto kino video kluba Zaprešić iz Zaprešića!
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Od Zadra do Zadra
50. revija u punom zamahu!
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Oleanderi i more
50. REVIJA SLUŽBENO OTVORENA. TRI DANA DJEČJE FILMSKE KREATIVNOSTI SU PRED NAMA!
50. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece
Cesta duga pedeset godina
50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece / Promjena termina otvaranja
50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece - VELIKO SLAVLJE POČINJE
U četvrtak u Zadru počinje jubilarna 50. revija hrvatskog filmskog i video stvaralaštva djece!
U PROGRAM 50. REVIJE HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEO STVARALAŠTVA DJECE UVRŠTENO 96 RADOVA!
Odgođena odluka ocjenjivačkog suda 50. Revije