english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2005.
49

Mediji, škola i djeca

Medijska događanja na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu

Medijska je živost na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu stalna. Navodimo tri zanimljivosti.
* * *
Studentica razredne nastave i Hrvatskog jezika Diana Gavran obranila je diplomski rad iz kolegija Medijska kultura pod naslovom Tomislav Gotovac. Vrijedno je uočiti kako se na Učiteljskoj akademiji među ponuđenim temama za diplomske radove nalaze i prikazi hrvatskog avangardnog filma čiji su autori svjetski poznati i priznati.
* * *
U prepunoj auli Učiteljske akademije 24. siječnja 2005. održana je projekcija i razgovor o filmu Ljubav nije slijepa iz produkcije Hrvatskoga filmskog saveza. Projekciji i razgovoru nazočila je autorica Višnja Biti, a s njom su razgovarali prof. Riđički i Mikić te studenti, koji su vrlo lijepo prihvatili film.
* * *
U okviru programa Dani Učiteljske akademije koji se ove godine održavaju 21-22. svibnja priprema se i međunarodni skup Dijete i slobodno vrijeme. Tom prigodom priredila bi se projekcija odabranih filmova, odnosno upoznavanje s hrvatskim dječjim filmskim i video-stvaralaštvom, jer upravo je to važno područje u kojem naša djeca uspješno spajaju stvaralaštvo, medijsko izražavanje, korisno i ugodno sa svojim slobodnim vremenom.




*** ***

Vilinske vijesti
Promišljanje filmskoga stvaralaštva djece i mladeži
Medijsko nasilje – realna opasnost da ili ne (II)
K. Mikić postao potpredsjenik Svjetskog instituta za medije i djecu
Dokuradionica za gimnazijalce

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .





















Statistika posjeta