Novosti

Produžene prijave za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival

Sva tri festivala produžila su prijave do 20. lipnja

Na Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva djece svaka družina, klub, skupina ili pojedinac može na Reviju prijaviti neograničen broj ostvarenja u okviru sljedećih kategorija: igrani film, dokumentarni film, animirani film, TV reportaža i film slobodnog stila. U kategoriju filma slobodnog stila mogu biti prijavljeni eksperimentalni filmovi, hibridni video radovi koji sadrže više filmskih rodova, video spotovi, namjenski filmovi i ostvarenja koji se ne mogu klasificirati u ostale četiri kategorije. Filmovi se također mogu prijaviti i u kategoriji radioničkog filma, u kojima je involviranost voditelja puno veća od angažmana samih polaznika.

Prijava radova odvija se online putem na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza pristupom na sljedeći link. Mladi hrvatski filmaši družit će se ove godine  u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada 2020. 

Filmska reviju mladeži i Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu nagrađuju filmove u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina, rok je do 20. lipnja, a prijavljuje se isključivo putem profila Film Freeway!  Više informacija dostupno je na stranici festivala: www.frff.com.hr/

Revija i Festival održat će se od 08. do 12. rujna 2020. u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

S gotovo 1000 filmova iz čak 50 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar, napominju organizatori.

17.06.2020.