Novosti

Facebook HFS
31.05.2023.
Otvorene su prijave na radionicu rasvjete

Kino klub Split organizira radionicu rasvjete, koja će se održati od 10. do 12. lipnja za sve koji žele steći nova ili usavršiti postojeća znanja. Na radionicu se možete prijaviti putem prijavnog obrasca do 5. lipnja 2023. Radionica će se održati u prostorijama Kino kluba Split u Domu mladih (Ulica slobode 28).


Radionica rasvjete

Više o radionici:
Radionicu rasvjete vodit će dugogodišnji predavač Kino kluba Split Tonći Gaćina. Na radionici polaznici će se upoznati s karakteristikama rasvjetnih tijela i ulogom rasvjete na filmu, ali i dobiti nove ideje kako se zanimljivo osvjetljenje može postići s rasvjetom koju imamo u svom neposrednom okruženju. Polaznici će imati priliku sudjelovati u praktičnom radu koristeći opremu Kino kluba u prostorijama udruge te na zajedničkom snimanju u interijeru i eksterijeru.

Za članove kluba radionica je besplatna, dok za sve ostale kotizacija po radionici iznosi 20 eura. Polaznici koji prođu tri radionice stječu pravo na učlanjenje.

Više informacija: press@kinoklubsplit.hr


Radionica rasvjete s Tonćem Gaćinom

O predavaču:
Tonći Gaćina završio je dodiplomski studij Film i video na UMAS-u, Split, Diplomski studij Filmske i TV režije, na ADU Zagreb. Razvija strategiju nabavke opreme i prostora u Kino klubu Split. Radio je kao šarfer, majstor rasvjete, snimatelj i redatelj na brojnim autorskim i komercijalnim projektima. Od 2004. profesionalno je sudjelovao na preko sto različitih domaćih i stranih filmskih i TV produkcija. Na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu predaje dokumentarni film pri odsjeku Filmske i TV režije. Predaje dokumentarni film na filmskoj školi KKS-a i drži radionicu dokumentarnog filma KKS-a. Autor je srednjemetražnog dokumentarnog filma Turizam!, nekoliko kratkometražnih, a filmovi su mu prikazivani na brojnim domaćim i međunarodnim festivalima, gdje osvajaju nagrade i priznanja. Bio je na fuknciji dopredsjednika Kino kluba deset godina (2011 – 2021) te je četiri godine (2017 – 2021) obnašao dužnost predsjednika Hrvatskog filmskog saveza.

Rad Kino kluba Split podržavaju Zaklada Kultura nova, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Grad Split.

30 godina Autorskog studija - FFV iz Zagreba

Posljednji romantik iz središta grada

Priča o Autorskom studiju - FFV iz Zagreba priča je o ljubavi, strasti, prijateljstvu, kreativnosti. I slobodi. Od samog osnivanja, s početka devedesetih, osvaja energijom entuzijazma, romantike, otvorenosti, bez snobističkih, elitističkih, račundžijskih prenemaganja... »više

12:08 Istočno od Bukurešta

Ovoga četvrtka, 25. svibnja s početkom u 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice besplatna je projekcija zabavnog i duhovitog prikaza rumunjske revolucije 12:08 Istočno od Bukurešta, nagrađivanog dugometražnog prvijenca istaknutog predstavnika rumunjskog novog vala Corneliua Porumboiua... »više

Senzorne projekcije – Kino dostupno svima

Senzornim projekcijama poštujemo dječju senzibilnosti i različitosti u sklopu prilagođenih kino-projekcija. Provedbom projekcija, omogućava se integracija djece s poteškoćama u razvoju, a prostor kina postaje terapijsko mjesto otvoreno svima... »više