Novosti

Facebook HFS
26.05.2022.
Programi Kino kluba Split u lipnju

Lipanj u Kino klubu Split, koji ove godine slavi 70 godina postojanja, je ispunjen raznim događanjima i radionicama. Prvi tjedan od četvrtka 2. lipnja do subote 4. lipnja započinje sa specijalnim trodnevnim programom Petre Belc pod nazivom "A – avangarda, amaterizam".

Petak 10. i subotu 11. lipnja održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE X i XI koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja koja ćete moći vidjeti u prostorijama kluba i na platou ispred Doma mladih.

U drugoj polovici mjeseca imamo dva međunarodna gostovanja u sklopu programa "Mind the image". Prvo od 17. - 22. lipnja održava se program Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom, program filmske analize, čitanja i pisanja filmske kritike. Svega par dana nakon toga od 24. do 27. lipnja održat će se radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero. Više o programima možete pročitati na mrežnim stranicama Kino kluba Split.

--- "A – avangarda, amaterizam" program Petre Belc ---

Program se odvija četvrtak 2., petak 3. i subotu 4. lipnja u prostorijama Kino kluba Split (Ulica slobode 28) s početkom u 20 sati.


Sve ili ništa (1968), Ivan Martinac

Tjedan uoči Smotre 2., 3. i 4. lipnja klub će predstaviti tri programa Petre Belc iz povijesti kinoklupske scene i autorima beogradskog, zagrebačkog i splitskog kinokluba, o Žanr film festivalu poznatijem pod nazivom GEFF, te filmove zagrebačke filmske autorice Tatjane Ivančić.

Program se održava u suradnji s Kinoklubom Zagreb, Hrvatskim filmskim savezom, Akademskim filmskim centrom (Beograd), Institutom Tomislav Gotovac i Galerijom umjetnina u Splitu.

--- Smotra X i XI ---

U petak 10. i subotu 11. lipnja održat će se jubilarno deseto, ali i jedanaesto izdanje SMOTRE koja obuhvaćaju niz recentnih klupskih ostvarenja.


Stefan Knezović – Između redaka (2021)

Predstavit će se filmovi nastali u produkciji i koprodukciji kluba u prethodne dvije godine, što uključuje preko pedeset ostvarenja, od toga šesnaest eksperimentalnih, trinaest igranih, jedanaest dokumentarnih, sedam namjenskih filmova, te nekoliko vježbi nastalih kroz radionicu montaže.

O rasporedu ćemo vas uskoro i pravovremeno obavijestiti!
Program se održava u suradnji s Platformom doma mladih i Multimedijalnim kulturnim centrom


SMOTRA X i XI

Link na event: https://www.facebook.com/events/570225134459174
Link na web: https://kinoklubsplit.hr/dogadanja/smotra-x-i-xi/

---  Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom ---

Od 17. - 22. lipnja održava se program Film, glazba, književnost i snovi s Jonathanom Rosenbaumom, program filmske analize, čitanja i pisanja filmske kritike. Diskusije će se održavati u večernjim satima od 19h u prostoru Kino kluba (Dom mladih, Ulica slobode 28) u periodu od 17. - 22. lipnja  i bit će otvorene za javnost, dok će nekolicina zainteresiranih imati mogućnost pisati o dogovorenim filmovima pod Jonathanovim mentorstvom.

Prijave za one koji se žele okušati u pisanju filmskih kritika otvorene su do 10. lipnja putem online obrasca.


Jonathan Rosenbaum i Vedran Šuvar; Kino klub Split (2020)

--- Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero ---

Od 24. do 27. lipnja u Kino klubu Split održat će se radionica Od skripta do kamere pod vodstvom Pilar Palomero. Na četverodnevnoj radionici polaznici će učiti što sve mogu učiniti za svoj projekt u pripremnoj fazi. Fokus radionice je usmjeren na realizaciju filmova nastalih u nezavisnim produkcijama (nekomercijalnog sadržaja), a obrađivat će se iduće tematske cjeline kroz praktični rad: Ideja i skript, Vježbe castinga i location scoutinga, Vizualni pristup – kamera i svjetlo, Kreativni dossier, Prezentacija i analiza projekata.

Prijave su otvorene do 10.06., a prijaviti se možete putem prijavnog obrasca.
Program se održava u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split


Pilar Palomero sa sudionicima radionice (2020)

Više detalja o programima možete pronaći na stranicama Kino kluba Split ili poslati upit na press@kinoklubsplit.hr.

Pred nama je 13. VAFI i RAFI – internacionalni festival animiranog filma djece i mladih

Trinaesto izdanje VAFI & RAFI – Internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih, najavljeno je danas u Gradskoj vijećnici u Varaždinu... »više

Proglašeni najbolji filmovi natječaja „Stop Motion Scena 2022.”

U Urbanom Parku i na Maloj sceni Hrvatskog doma jučer je održan 3. festivalski program „Stop Motion Scena 2022”. U okviru poziva na natječaj za filmove nastale tehnikom stop animacije pristigla su 42 kratkometražna filma... »više

ZATVORENE PRIJAVE ZA 9SFF

Prijave filmova za ovogodišnji Star Film Fest su od 15. svibnja službeno zatvorene. Pristiglo je ukupno 3465 prijavljenih filmova sa svih strana svijeta što nam daje izniman ponos i sreću da se glas Star Film Festa prepoznaje i van granica Hrvatske... »više

Filmska naSTAVa donosi čak 69 filmskih ostvarenja za osnovne i srednje škole!

Učiteljica Ana Manjaka: Alati dostupni učiteljima na platformi jako su detaljni i uvelike olakšavaju pripremu za nastavu »više