Novosti

Facebook HFS
20.01.2021.
8. PRODUCTION IN

Pulska filmska tvornica poziva sve zainteresirane da se prijave na 8. maraton izrade kratkog  filma Production In, koji će se održati od 22. do 24. siječnja u Klubu Pulske filmske tvornice.

Production In je besplatna radionica namijenjena je svima koji se žele okušati u izazovu stvaranja filma u tri dana - od ideje do realizacije. Desetak  autora će se pod vodstvom iskusnih edukatora realizirati svoj film u vremenski ograničenom stvaralačkom procesu i dobroj atmosferi praktičnog rada.

Radionica se sastoji od tri dijela -  razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, Uvodno predavanje počinje u petak, 22. siječnja u 10 sati. Tada se razvijaju ideje i stvara se produkcijski plan snimanja i montaže vremenski prilagođen svim polaznicima. Nakon toga slijedi intenzivni rad prilagođen polaznicima. Tri su snimateljska tima te šest montaža na raspolaganju. Mentori su na prisutni 24 sata, a svaki polaznik ima maksimalno 4 sata snimanja i 8 sati montaže.

Prijave za Production In  otvorene su do 21 sat 21. 01. 2021. godine, a nalaze se na https://bit.ly/2LAHZKv

Voditelji radionica su filmski autor i pedagog Zorko Sirotić, snimatelji i montažeri Jurica Marković, Michele Bulešić i Leo Gamboc, filmska autorica i organizatorica Sanda Letonja-Marjanović te producent i filmski pedagog Marko Zdravković-Kunac.

Partneri 8. Production In-a su Medvid Produkcija, Kino klub Zagreb i Hrvatski filmski savez, a financijski ga podupiru Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Završila je Filmska naSTAVa u kinu Tuškanac: Jedva čekamo proljetni ciklus!

Korisno, poticajno, zanimljivo, zabavno, ležerno i s mjerom, tako su polaznici opisali ovaj zimski ciklus Filmske naSTAVe koji se održao online, ali uživo od 11. do 15. siječnja u suradnji s produkcijskom kućom Factum »više

Prvi dan Filmske nastave

Više od 200 učenika, studenata i nastavnika sudjeluje na zimskom ciklusu Filmske naSTAVe u kinu Tuškanac koja se odvija uživo na online platformi! »više

Stoljeće kina u Glini

Sve od 1905.!

Kino je stiglo u Glinu istovremeno sa željeznicom, pa su se nestrpljivi gledatelji već od 1905. godine žedno nadali svakom novom dolasku putujućeg Bahmajerovog bioskopa koji je, u prvim godinama ispod šatora, donosio žive slike... »više

Filmska naSTAVa online u siječnju

Prijave za zimski ciklus online Filmske naSTAVe za srednjoškolce, studente i njihove nastavnike otvorene su do 10. siječnja 2021.
Program će se odvijati u suradnji s produkcijskom kućom Factum »više