Novosti

Facebook HFS
18.11.2020.
Kino klub Split poziva na dva predavanja o scenariju Jurice Pavičića
U sklopu edukativnog programa kluba, sljedećeg vikenda, 20. i 21. studenog svi zainteresirani mogu doći poslušati javno predavanje pisca, scenariste i filmskog kritičara Jurice Pavičića u Kino klub Split (Dom mladih). Predavanja su besplatna i otvorena za građanstvo.

Ovoga puta gost predavač je Jurica Pavičić, poznati filmski kritičar, pisac i scenarist te podupirući član kluba. Pavičić će zainteresiranim polaznicima predavati Uvod u filmsku dramaturgiju i tehniku scenarija, baveći se scenarijem kroz povijest filma i njegovom ulogom u različitim produkcijama – u producentskoj kinematografiji i u autorskoj kinematografiji, ali i procesom izrade scenarija, te dati uvid u razumijevanje same funkcije scenarija u produkciji audiovizualnih djela.

Predavanja će se održati u prostorijama Kino kluba Split (Dom mladih), Ulica Slobode 28, u petak i subotu (20. i 21. studenog) s početkom u 20 sati.

Program je javan i ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja posjetitelja obavezna prijava putem online obrasca, a za vrijeme predavanja obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera.

O predavaču

Jurica Pavičić (1965, Split) - pisac, scenarist i filmski kritičar. Diplomirao komparativnu književnost i povijest u Zagrebu. Od 1990. filmski kritičar prvo Slobodne Dalmacije, potom Jutarnjeg lista. Autor dviju filmsko-povijesnih knjiga (Postjugoslavenski film- stil i ideologija 2011, Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja 2017).

Kao prozni pisac, objavio sedam romana i više zbirki pripovjedaka. Prozne knjige su mu prevedene na njemački, talijanski, francuski i makedonski. Scenarist je filma "Svjedoci" (2004) Vinka Brešana koji je uvršten u natjecateljski program berlinskog festivala i nagrađen ekumenskom nagradom. Scenarist mini-serije "Patrola na cesti" (2016, režija Zvonimir Jurić) nastale po njegovoj pripovijetci. Serija je dobila više nagrada u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo

Četrnaesti susret

Prvobitno najavljen za 30. ožujka 2020. pa odgođen do normalizacije uvjeta, koja se nije dogodila, četrnaesti susret Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo autora i voditelja Duška Popovića... »više

PRIJAVITE SE NA RADIONICE DOKUMENTARNOG I HIBRIDNOG FILMA KINO KLUBA SPLIT

U sklopu edukativnog programa Kino klub Split najavljuje i poziva sve zainteresirane da se prijave na radionice dokumentarnog i hibridnog filma zaključno s 15. studenim... »više

Nagrada Albert Kapović

Pedagogu Josipu Kruniću

Na početku osamnaestog Zagreb Film Festivala, u nedjelju, 8. studenoga 2020. je Hrvatska udruga producenata dodijelila pedagogu Josipu Kruniću, umirovljenom profesoru hrvatskog jezika i voditelju Studija kreativnih ideja Gunja Nagradu Albert Kapović... »više

Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo

Gledajući u budućnost

Prvobitno najavljen za 30. ožujka 2020. pa odgođen do normalizacije uvjeta, koja se nije dogodila, četrnaesti susret Dječje javnozdravstveno filmsko stvaralaštvo bit će održan online u utorak, 17. studenoga, a na njemu će biti prikazani filmovi... »više