Kino klub Split poziva na dva predavanja o scenariju Jurice Pavičića

U sklopu edukativnog programa kluba, sljedećeg vikenda, 20. i 21. studenog svi zainteresirani mogu doći poslušati javno predavanje pisca, scenariste i filmskog kritičara Jurice Pavičića u Kino klub Split (Dom mladih). Predavanja su besplatna i otvorena za građanstvo.

Ovoga puta gost predavač je Jurica Pavičić, poznati filmski kritičar, pisac i scenarist te podupirući član kluba. Pavičić će zainteresiranim polaznicima predavati Uvod u filmsku dramaturgiju i tehniku scenarija, baveći se scenarijem kroz povijest filma i njegovom ulogom u različitim produkcijama – u producentskoj kinematografiji i u autorskoj kinematografiji, ali i procesom izrade scenarija, te dati uvid u razumijevanje same funkcije scenarija u produkciji audiovizualnih djela.

Predavanja će se održati u prostorijama Kino kluba Split (Dom mladih), Ulica Slobode 28, u petak i subotu (20. i 21. studenog) s početkom u 20 sati.

Program je javan i ulaz je slobodan, ali je zbog ograničenog broja posjetitelja obavezna prijava putem online obrasca, a za vrijeme predavanja obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera.

O predavaču

Jurica Pavičić (1965, Split) - pisac, scenarist i filmski kritičar. Diplomirao komparativnu književnost i povijest u Zagrebu. Od 1990. filmski kritičar prvo Slobodne Dalmacije, potom Jutarnjeg lista. Autor dviju filmsko-povijesnih knjiga (Postjugoslavenski film- stil i ideologija 2011, Klasici hrvatskog filma jugoslavenskog razdoblja 2017).

Kao prozni pisac, objavio sedam romana i više zbirki pripovjedaka. Prozne knjige su mu prevedene na njemački, talijanski, francuski i makedonski. Scenarist je filma "Svjedoci" (2004) Vinka Brešana koji je uvršten u natjecateljski program berlinskog festivala i nagrađen ekumenskom nagradom. Scenarist mini-serije "Patrola na cesti" (2016, režija Zvonimir Jurić) nastale po njegovoj pripovijetci. Serija je dobila više nagrada u Hrvatskoj i u inozemstvu.

Rad Kino kluba Split podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Grad Split i Zaklada Kultura nova.

18.11.2020.