Novosti

Facebook HFS
24.06.2020.
Krenule prijave za 16. Ljetne filmske radionice

Ovoga ljeta, šesnaesti puta za redom, udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA organizira Ljetne filmske radionice. Radionice počinju 1. srpnja u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4 na adresi Petra Preradovića 4 u Varaždinu.

Radionice su za polaznike besplatne, a kako su zbog privremenih epidemioloških mjera mjesta ograničena, organizatori će do 28. lipnja primati prijave, te nakon toga obavijestiti sve prijavljene o ishodu prijava.

Prva će na redu biti radionica animiranog filma za odrasle a namijenjena je onima koji kao učitelji ili odgojitelji žele naučenu vještinu prenijeti djeci i onima koji jednostavno žele upoznati osnove animacije. Sastojat će se od teorijsko-metodičkog dijela i praktičnog rada. Radionica za odrasle će se održati od 1. do 3. srpnja u kasnijim popodnevnim satima, a vodit će je medijska pedagoginja, osnivačica i voditeljica VANIME Dubravka Kalinić Lebinec. Ovu radionicu VANIMA organizira u partnerstvu s Hrvatskim filmskim savezom  uz sufinanciranje Agencije za elektroničke medije, a osim u Varaždinu, radionice će tijekom godine biti održane u Zagrebu i  Karlovcu.

Od 2. do 5. srpnja održat će se radionica igranog filma za učenike viših razreda osnovne škole. Cjelodnevne radionice vodit će voditelji udruge Kaooosss iz Zagreba, Jura Troje i Noa Nikolić. Voditeljski dvojac je održao brojne radionice igranog filma po cijeloj Hrvatskoj a nastali filmovi osvajali su nagrade na državnim revijama filmskog stvaralaštva djece. Posebnost njihovih radionica igranog filma jest da djeca imaju potpunu kreativnu kontrolu nad svojim filmom.

Radionicu animiranog filma za djecu vodit će voditelji VANIME, a namijenjena je polaznicima koji imaju od 8 do 11 godina. Radit će se animirana minijatura na zajednički odabranu temu u tehnici animacije pijeska. Radionica će se održati u jutarnjim satima  sredinom srpnja prema dogovoru s polaznicima. Radionice su sufinancirane od strane HAVC-a i Grada Varaždina.

Svi zainteresirani mogu se do 28. lipnja prijaviti putem maila vanima@vanima.hr, ili na broj mobitela 091/798-0858 (Hrvoje Selec, tajnik udruge). Polaznici će sve ostale informacije dobiti 29. lipnja, nakon formiranja grupa.

LJŠFG 11

Već je dobro poznata činjenica da SKIG ništa ne može zaustaviti. Kao što ga nije zaustavila poplava davne 2014. godine prilikom organizacije 5. LJŠFG-a, tako ga ove godine neće zaustaviti ni “neke tamo globalne pandemije”... »više

Filmsko ljeto na Lošinju

Od dokumentaraca do dječjeg filmskog stvaralaštva

Uz redoviti filmski repertoar u Kinu Vladimira Nazora u Malom Lošnju, koje se poslije tromjesečne koronske pauze ponovo vratilo u funkciju, ovaj tridesetak kilometra dugi otok na Kvarneru, s nešto više od osam tisuća stanovnika... »više

ZAG-ova radijska i filmska srijeda

Ove godine online

U skladu s ovogodišnjom izvanrednom školskom praksom online nastave i tek ublaženim mjerama zaštite od korona virusa, Filmska skupna ZAG, odnosno Udruga Zaigrani, Aktivni, Gromoglasni pri osnovnoj školi Marije Jurić Zagorke u Zagrebu po prvi je put svoju godišnju prezentaciju... »više

FKVKZ ljetne filmske radionice

I ovoga ljeta, svemu usprkos, u Foto kino video klubu Zaprešić održati će se ljetne radionice. Već je poznato da su ovo radionice namijenjene osnovnoškolcima i srednjoškolcima koji mogu tijekom ta dva tjedna snimiti svoj film... »više