Novosti

Facebook HFS
24.07.2014.
Projekcija VANIMINIH filmova
Mali filmaši na velikom platnu

U petak, 25. srpnja s početkom u 21 sat u dvorištu palače Sermage bit će prikazana godišnja produkcija Filmsko-kreativnog studija VANIMA. Protekle školske godine nastalo je 28 animiranih filmova kroz godišnje grupe koje je pohađalo četrdesetak djece i mladih. Nekima je ovo bio tek prvi film koji će vidjeti na velikom platnu, neki imaju već iskustva sa svojim filmovima i filmskim festivalima, ali kako god da bilo – vidjeti prvi puta svoj novi film, bez obzira koji ti je po redu, je izniman osjećaj pun treme, iščekivanja i straha od reakcije.

Ponekad i zaboravimo kada gledamo film tko ga je sve radio, da iza njega stoje ljudi koji su se posvetili tomu da taj film nastane, da ugleda svjelo dana, a upravo mali animatori koji djeluju u sklopu Filmsko-kreativnog studija VANIMA zaslužuju posebnu pažnju jer su oni ujedno i scenaristi i crtači i koloristi i režiseri i animatori – dakle – sve u jednom. Zato VANIMA poziva sve na ovu nesvakidašnju, besplatnu i otvorenu za javnost projekciju koja slavi stvaralaštvo djece i mladih, njihov svijet mašte, njihov godišnji trud koji je uložen u ponekad samo minutu filma.

Filmovi s radionice

U sklopu projekcije godišnje produkcije VANIME, bit će prikazani i filmovi nastali u sklopu Ljetne filmske radionice koja se po 10. puta održala u Varaždinu od 7. do 11. srpnja, no s jednom novinom. Naime, ove godine uz već tradicionalnu radionicu animacije, djeca i mladi iz Varaždina su se mogli okušati i u snimanju dokumentarnog i igranog filma. Što su smislili i koje su im bile teme – pogledajte dakle isto u petak 25. srpnja u 21 sat (u slučaju kiše projekcija se seli u kino Galeriju s početkom u istom terminu – 21 sat).

U Gorskom kotaru

Kotar FEST! 3

Mnogima poznat ponajviše kao brdsko-šumsko područje ispresijecano jezerima i potocima, kroz koje se putuje između Zagreba i Rijeke i obrnuto, nekad starom cestom punom zavoja kojom se vozilo sporije pa se i vidjelo više... »više

VANIMA

Obimna godišnja produkcija

Netom završena stvaralačka sezona polaznika Filmsko-kreativnog studija VANIMA može se pohvaliti obimnom godišnjom produkcijom, odnosno s čak 28 animiranih filmova koje su sačinila djeca i mladi. Neki su od njih sasvim kratki... »više