Novosti

Facebook HFS
22.05.2014.
2. FESTIVAL TEHNIČKE KULTURE

Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s nacionalnim savezima tehničke kulture organizira drugi Festival tehničke kulture koji će se održati od 23. do 25. svibnja 2014. u Boćarskom domu u Zagrebu.

Na Festivalu će se promovirati programi tehničke kulture kroz različite besplatne radionice, projekcije i izložbe sa svrhom popularizacije tehničke kulture te će se održati 26. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Kao gosti Hrvatske zajednice tehničke kulture, na Festivalu će se predstaviti Zajednica tehničke kulture Grada Splita, Zajednica tehničke kulture Rijeke i Zagrebačka zajednica tehničke kulture.

Hrvatski filmski savez ove godine se predstavlja s nizom zanimljivih sadržaja od kojih izdvajamo Malo kino Hrvatskog filmskog saveza, interaktivni program koji omogućava svakom posjetitelju Festivala da se upozna s ponajboljim filmskim ostvaranjima s Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, Filmska revija mladeži i Four River Film Festival i Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva kao i filmovima s Hrvatska revija jednominutnog filma – Crominuta iz Požege.

Najmlađe posjetitelje Festivala pozivamo da nam se pridruže na filmskim radionicama Budi dio foto priče! i Ton-mobitel-akcija!

Program filmskih radionica

1. Budi dio foto priče! - natjecanje u foto zadacima. Sve što ti treba je mašta i fotić!

Voliš fotkati? Voliš se natjecati? Želiš biti dio foto priče? Pridruži nam se na velikom foto zadatku u Boćarskom domu u petak, 23. svibnja! Svi sudionici dobit će određenu temu i jedini zadatak je "prepustiti se mašti na volju" i napraviti što bolju fotografiju. Najbolje fotografije na kraju natjecanja bit će spojene u jedinstvenu foto priču i izložene u Boćarskom domu za vrijeme Festivala tehničke kulture.

Uzrast: 10+
Vrijeme: petak, 23. svibnja, 14 - 19 sati
Potrebna dodatna oprema: ništa, izuzev foto aparata

2. Ton-mobitel-akcija!  - radionica igranog i dokumentarnog filma, snimanih mobilnim telefonima

Snimiti film je lako - danas to, čak i mobitelom, može sva'ko! A možeš i ti!
Imaš 8-14 godina? Pridruži nam se u Boćarskom domu u subotu i nedjelju (24. - 25. svibnja) i mi ćemo ti pokazati kako vrlo brzo i lako možeš snimiti film! I ne samo snimiti - već ga odmah prikazati na velikom platnu našeg malog kina u Boćarskom domu. Zamisli - samo u jednom danu možeš postati veliki filmaš, napraviti svoj prvi igrani ili dokumentarni film, a oni najbolji na radionici osvojit će i Boćarskog Oscara.

Uzrast: 8-14 godina
Vrijeme: subota, 24. svibnja, 10 - 19 sati i nedjelja, 25. svibnja, 10 - 12 sati
Potrebna dodatna oprema: ništa, izuzev mobitela
Otvorenje Festivala tehničke kulture biti će u petak, 23. svibnja u 12.00 sati, a detaljan program možete preuzeti ovdje.

Vidimo se u Boćarskom domu!

Požeški filmski tjedan

26. - 31. svibnja 2014. »više

HRVATSKA FILMSKA AVANGARDA U WASHINGTONU

U okviru programa „Umjetnici, amateri, alternativni prostori: eksperimentalni film u istočnoj Europi 1960-1990“, National Gallery Art u Washingtonu D.C. predstavlja 24. svibnja ove godine izbor hrvatskog eksperimentalnog filma... »više

I poznati u akciji za Gunju: 'Pomozimo im da se vrate u svoje dnevne boravke!'

Poznati Hrvati odlučili su se pridružiti akciji Help Gunja. Putem videa objavljenog na YouTube-u uputili su poziv u pomoć selu potpuno uništenom u poplavama. 'Pomozimo im da se vrate u svoje domove, dnevne boravke, ulice... »više

Logo sa dječjim rukopisom i superheroj sinkronizacije

Više od 100 radova pristiglo je u protekla dva mjeseca na adresu varaždinskog Festivala sinkronizacije – Sinkija. Komisija je teškom mukom izabrala najbolje idejno rješenje za logo kao i maskotu festivala... »više