english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
57

MM izlog

Vitić_pleše

Dokumentarni intermedijalni projekt

Arhitekt Ivo Vitić(1917-1986) autor je brojnih vrijednih i zapaženih objekata, poput zgrade Općine u Šibeniku ili Pionirskoga grada (danas Grada mladih) u Zagrebu, a među vrijednim je njegovim ostvarenjima i neboder u zagrebačkoj Laginjinoj ulici. Glavna je osobina Vitićeva rada povezivanje funkcionalističkih načela s elementima primorskoga graditeljstva, pa se i ta zgrada smatra biserom hrvatske, ali i svjetske modernističke arhitekture.

Bacači sjenki i Hrvatski filmski savez organizirali su dokumentarni projekt nazvan Vitić_pleše, koji je održan 21. prosinca 2006, u maloj dvorani Kina Tuškanac, a događanja vezana uz projekt odvijala su se i 22. te 27, 28. i 29. prosinca.
Projekt Vitić_pleše bavi se bilježenjem i predstavljanjem sažetka gotovo četverogodišnjih aktivnosti na širem projektu Čovjek je prostor: Vitić_pleše, odnosno na ideji nužne obnove objekta.

Dokumentarni zapisi o razgovorima s autorima, stručnjacima i stanarima, sastancima kućnoga savjeta, snimkama umjetničkih i javnih događanja u zgradi i oko nje, poput koncerata, performansa, predavanja, debata i projekcija te arhivske snimke nebodera i Zagreba u vrijeme kada je zgrada građena, razgovori s relevantnim sudionicima vremena, snimke iz privatnih zbirki stanara i ostali dokumenti dijelovi su mozaika od kojih je sačinjena cjelina projekta.

Projekt je realizirala Multimedijalna umjetnička organizacija Bacači sjenki, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba te suradnju Hrvatskoga filmskog saveza. Autor je koncepta Boris Bakal, koji je bio i snimatelj dokumentarnog materijala, zajedno s Katarinom Pejovići Srđanom Kovačevićem. Katarina Pejovići Marko Boško montirali su materijal, a suradnici na realizaciji i postavi izložbe bili su i Vanja Žanko, Iva Aras i Srđan Martinović.

Duško Popović

Blues i kratki film
Veliki Europljani u malom formatu
Britanski kratki biseri
Bilježenje grada – bilježenje vremena
Kroz Tibet i Nepal
Šest puta Idi i vidi!

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta