english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
57

MM izlog

Bilježenje grada – bilježenje vremena

Kao dio platforme Zagreb kulturni kapital Europe 3000, Zidne novine Bilježenje grada — bilježenje vremena predstavljene su 22. veljače u kinu Tuškanac. Riječ je o višegodišnjem projektu koji se bavi pronalaženjem, arhiviranjem, proučavanjem te izlaganjem djela i projektne dokumentacije umjetničkih istupa u javni prostor, kao i prosvjedima ili javnim okupljanjima na području Zagreba, od 1945. do danas.

Projektu BGBV svrha je promišljanje urbaniteta, te na osnovi analize sakupljene građe nuđenje vizije razvoja grada i mogućega sudjelovanja u razvoju. Zidne novine, kao zaboravljen medij javnoga komuniciranja, građanima trebaju ukazati na ciljeve i smjerove projekta, koji je većim dijelom nevidljiv javnosti, a sastoji se od sastanaka s građanima, posebno s umjetnicima, proučavanja i povezivanja postojećih arhiva i biblioteka, prikupljanja dokaza i svjedočanstava i ”gotovo forenzičkog otkrivanja tragova pojedinog događaja ili akcije u tkivu grada”. Želi se prevladati predstavljanje i usmjeriti se na proučavanje širega konteksta umjetničkog i političkog djelovanja u javnim prostorima.

Prvo izdanje zidnih novina govorilo je o prosvjedima, a drugo o umjetničkim akcijama, od Biafre, Gotovca, Kipkea i Kozarića do Indoša, Fritza, Bakala i Grupe šestorice, odnosno Brede Beban, Sanje Iveković, Škarta i Drinkovića. Objavljuju se u sedam oglasnih ormarića Kinoteke, u produkciji Bacača sjenki i (BLOK)-Lokalne baze za osvježavanje kulture, u suradnji s Centrom dramskih umjetnosti i Hrvatskim filmskim savezom.

Voditelj projekta i urednik zidnih novina broj 2 je Boris Bakal, a suradnice su bile Vesna Vuković, Katarina Pejovići Vanja Žanko.

Projekt se provodi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Duško Popović

Blues i kratki film
Veliki Europljani u malom formatu
Britanski kratki biseri
Kroz Tibet i Nepal
Šest puta Idi i vidi!
Vitić_pleše

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta