english
produkcija
o nama
produkcija
nakladništvo
Hrvatski filmski ljetopis
Zapis
knjige
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 
2007.
57

MM izlog

Šest puta Idi i vidi!

Nove izložbe u Galeriji dobre fotografije

Neobična galerija, smještena u dvama izlozima okrenutim prema pješačkom prolazu ispod triju nebodera u zagrebačkoj Heinzelovoj ulici, očito se pokazala uspješnom jer se u nekoliko proteklih mjeseci od njezina otvaranja zainteresiranoj publici prezentirala većšesta izložba u nizu, pa se slobodno može reći kako je Galerija dobre fotografije Idi i vidi zaživjela u punom smislu te riječi.

Peta je izložba, pod naslovom Šibenske vedute, otvorena 19. siječnja 2007, a autor fotografija i idejni začetnik Galerije, Ivica Hripko, posvetio ju je svojoj supruzi Vanji, preminuloj prije godinu dana. U prigodnom tekstu u katalogu izložbe, profesor Mirko Kovačevićizmeđu ostaloga kaže. ”Izložba Šibenske vedute Ivice Hripka zrcali urbanu strukturu grada, njegovu šarenu sadašnjost, prošlost okamenjenu na povijesnim zdanjima šibenskih crkvi, trgova i kaleta, ali povrh svega zrcali modrinu u koju se utapaju grad i njegovi ljudi, dakako — i sjene njihove, plave od sjećanja i sačuvane za uspomene što traju koliko i odrazi naših sjena.”

Autor je šeste izložbe primarius dr. sc. Mladen Brajša, a pokazao je niz fotografija pod zajedničkim naslovom Pag — živo tkivo otoka. Primarius Brajša rođen je 1950. u Zagrebu, a fotografijom se bavi od prvoga upoznavanja Velebita, koji ga je zadivio ljepotom i raznolikošću krajolika. Podjednako su mu inspirativne i prirodne ljepote otoka Paga, istodobno okrutne i ogoljele, ali i pitome i slikovite, pa je i njegova izložba jednaka — puna sivila kamenih litica te modrine mora i neba. Izložbu u Galeriji Idi i vidi dr. Brajša otvorio je 2. veljače, a već22. veljače, u Klubu novinara u Perkovčevoj ulici, održao i prigodno predavanje, pod naslovom Velebit u nama, uz projekcije svojih umjetničkih fotografija. Svaka za sebe, obje su prezentacije fotografskih dometa njihova autora dobrodošao oblik popularizacije fotografije pa ih valja pozdraviti, očekujući jednako uspješan nastavak sličnih aktivnosti i ubuduće.

Duško Popović

Blues i kratki film
Veliki Europljani u malom formatu
Britanski kratki biseri
Bilježenje grada – bilježenje vremena
Kroz Tibet i Nepal
Vitić_pleše

Pregled ostalih članaka u ovom broju...

novi broj
arhiva
suradnici
impressum
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta