english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma

Vrijeme vam prebrzo leti? Opustite se, popijte s nama limunadu jer pred nama su još dva festivalska dana bogata edukativnim programom, prezentacijama partnerskih organizacija i, ono najvažnije, puna najzanimljivijih filmskih srednjoškolskih ostvarenja!

Jutro smo započeli našim edukativnim programom – Digitalna filmska nastava: Dječje filmsko stvaralaštvo u karlovačkim osnovnim školama i projekcijama filmova za osnovnoškolce.

Danas nas također čekaju i posljednje projekcije natjecateljskog programa, a nakon toga svi nervozno pijemo limunade i čekamo tko će prvi saznati tko su pobjednici. No prije sutrašnje dodjele nagrada čeka nas još puno toga.

U 13 sati nemojte propustiti naš online program Krupni plan. Krupni plan je nastavak programa Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima u kojem prezentiramo naše partnerske organizacije, festivale i radionice u Hrvatskoj i svijetu. Ove godine funkcionira kao svojevrsni uvod u projekcije natjecateljskog programa. Tako će i ove godine biti predstavljeni programi i organizacije koje bi mogle zainteresirati srednjoškolsku publiku i njihove mentore. Ove godine upoznajemo četiri festivala i organizacija: European Film Factory, Mreža mladih Hrvatske, Her International Film Festival (HERIFF) i Ženska grupa Karlovac „Korak“.

Posljednja ovogodišnja večernja projekcija je na rasporedu u 20:30 sati na rijeci Mrežnici, u Dnevnom boravku na Mrežnici. Bit će prikazan film “Povjerenje”, dugometražni prvijenac u režiji Matije Benića koji je svoju premijeru imao na Pula Film Festivalu. Film prikazuje Varaždin 2025. godine za vrijeme velikog štrajka Čistoće. Pratimo glavnog lika, Krstu, koji radi u misterioznoj Agenciji, organizaciji u kojoj možete unajmiti ljude da vas slušaju. Na jednom od tih saslušanja Krsto saznaje da čovjek drži djevojku zarobljenu u podrumu te ju on odluči spasiti. U programu Žuti reflektor gledamo Matijin film “Antikorupcijski atom”. Koliko je učenika prepisalo zadaću od nekog? Koliko ih je pomoglo kolegi na testu? Koliko ih je spremno pokušati varati na državnoj maturi? Ti, a i razni drugi zanimljivi odgovori nalaze se u “Antikorupcijskom atomu”.

Čestitamo i pobjednicima sinoćnjeg Filmskog kviza održanom u Caffe baru Ziggy:

Prvo mjesto osvojila je ekipa Kalibar, u sastavu Bruno Planinac, Allegra Planinac, Igor Pavlov i Vjekoslav Stubljar. Drugo mjesto osvojila je ekipa "Imam malog pišu", a na trećem mjestu bili su "U 3.10 za Rumu".

Ekipe su osvojile nagrade koje su pripremili  Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, Europe Direct Karlovac, Žitoproizvod d.d., Paviljon Katzler  i Caffe bar Ziggy. Voditelj i kreator kviza bio je Dražen Cukina.

Nadamo se da uživate, da ste pogledali barem pola filmova i da ste već glasali za svoje festivalske favorite!


pošalji link | verzija za printanje

Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
U znaku sunca
Učenje i zabava
Žuto i zlatno
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži
Dubrovački filmski festival - prijave 10.05.2023.
EU TJEDAN U ZNAKU FILMA I MLADIH U KARLOVCU 10.05.2023.
OTVOREN JE POZIV ZA VOLONTIRANJE NA 10. STAR FILM FESTU 10.05.2023.
"Priče zidova" 10.05.2023.
Film Gunjanca Marka Dugonjić imao svjetsku premijeru u Los Angelesu 10.05.2023.
Otvorene su prijave za Filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama! 03.05.2023.
Umijeće kratkog filma II 03.05.2023.
17.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – poziv 03.05.2023.
Otvorene su prijave za 25. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” i prvo gostovanje Škole u Puli! 03.05.2023.
Zbog velikog interesa, produžena izložba 'Žene iz filmova' Damira Čučića u Galeriji Vladimira Horvata. 03.05.2023.
11-20/5459
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta