english
vijesti
kolumna M. Pansini
članice HFS-a
download
filmski kviz
o nama
produkcija
nakladništvo
festivali
medijska škola
forum
pretraživač
linkovi
impressum
 

Kad ti život pruža limune – ti napravi Four River Film Festival i Filmsku reviju mladeži

Ciljevi su ono što nas čini sretnima te nas motiviraju da budemo bolji. Bili to kratkoročni ili dugoročni ciljevi najvažnije je davati golove – a upravo je golove dalo i 84 mladih kreativaca od ukupno 1415 prijava na ovogodišnji Four River Film Festival i Filmsku Reviju mladeži.

Selekcijska komisija napravila je ogroman posao te je od ukupno 1415 prijava odabrala 84 naslova koji će se ove godine prikazati od 7. do 11. rujna u Karlovcu na Four River Film Festivalu i Filmskoj reviji mladeži u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Iako je cijela prošla godina bila obilježena pandemijom veseli vidjeti činjenica da je toliko mladih filmaša iskoristilo priliku, zgrabilo limune i od njih napravili najbolju filmsku limunadu!

No, kako kažu članovi selekcijske komisije – dr. sc. Ana Đordić, Dinka Radonić, akademska filmska snimateljica i dr. sc. Boško Picula, posljedice pandemije itekako su očite u odnosu na rodovsku pripadnost prijavljenih filmova. Animirani je film pandemijom profitirao, no zato je prijavljenih dokumentarnih filmova bilo osjetno manje nego svih prijašnjih godina, što ne čudi zbog otežanih produkcijski uvjeta u doba kad su opravdane epidemiološke mjere otežale ne samo ukupnu umjetničku produkciju već i uvelike izmijenile naš način života.

Selekcijska komisija ipak vidi nadu upravo u tim prijavljenim filmovima koji iznova pokazuju da stvaralački potencijal i kreativnost mladih ne jenjavaju ni kad je najteže, već kad im život nudi limune, mladi filmaši nude najbolje filmske limunade.

O okusu 84 filmske limunade sudit će veliki žiri u sastavu Matea Milić - producentica Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb, Hrvoje Mršić, montažer i Nemanja Ćeranić, redatelj.

Žiri mladih sastoji se od mladih filmskih entuzijasta iz festivala partnera Four Rivera. Mladi filmaši iz cijeloga svijeta kroz pet festivalskih dana gledaju sve filmove koji se natječu u konkurenciji Revije i Festivala te na kraju dodjeljuju sedam nagrada: za najbolji scenarij, režiju, snimanje, montažu, mušku i žensku glumu te nagradu Žuta zastava.

Ovogodišnji filmovi spremljeno su nam pristigli iz čak preko 50 zemalja svijeta a od modernih bajki, maštovitih spotova, tema koje mlade svakodnevno zaokupljuju uvjerit ćemo se opet, da mladenačka kreativnost zaista može svašta!


pošalji link | verzija za printanje

Nordic Youth Film Festival i Youth Cinema Network
Zatvoreni ovogodišnja Filmska revija mladeži i Four River Film Festival
Dan četvrti – Obožavamo svaki segment u stvaranju filma
Treći dan Festivala i Revije – već? U dobrom društvu i s najboljim limunadama vrijeme zaista leti!
U znaku sunca
Učenje i zabava
Žuto i zlatno
Zvijezde pod reflektorom: Tko nam je ovo godine obasjan žutim limunima?
Žuta srijeda: danas na Festivalu i Reviji putujemo oko svijeta i tražimo - ljubav ili samo limunadu
Otvoreni 26. Filmska revija mladeži i 14. Four River Film Festival
Odabrani
Foginovo kupalište
Filmske poslastice u Karlovcu: Murina, Ljubav oko svijeta, Lihvar i Povjerenje na najljepšim kino lokacijama
Dubrovački filmski festival - prijave 10.05.2023.
EU TJEDAN U ZNAKU FILMA I MLADIH U KARLOVCU 10.05.2023.
OTVOREN JE POZIV ZA VOLONTIRANJE NA 10. STAR FILM FESTU 10.05.2023.
"Priče zidova" 10.05.2023.
Film Gunjanca Marka Dugonjić imao svjetsku premijeru u Los Angelesu 10.05.2023.
Otvorene su prijave za Filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama! 03.05.2023.
Umijeće kratkog filma II 03.05.2023.
17.FESTIVAL DORF U VINKOVCIMA – poziv 03.05.2023.
Otvorene su prijave za 25. izdanje Škole medijske kulture “Dr. Ante Peterlić” i prvo gostovanje Škole u Puli! 03.05.2023.
Zbog velikog interesa, produžena izložba 'Žene iz filmova' Damira Čučića u Galeriji Vladimira Horvata. 03.05.2023.
11-20/5459
Maillot nba pas cher
I thought that after two years, I knew replica handbags that Beatrice was a small gucci replica handbag in Pierre's many hermes replica handbags . I didn't expect it to be handbag replica positive result. Beatrice transformed this "night club little prince" into a happy replica handbags .

Statistika posjeta